Εκτεταμένες φθορές προκάλεσαν δέκα άτομα στο 15ο ΕΠΑΛ της Θεσσαλονίκης, το οποίο ανήκει στο σχολικό συγκρότημα του Ευκλείδη. Η ομάδα των δέκα νεαρών ατόμων ηλικίας από 14 έως 19 ετών προκάλεσε εκτεταμένες φθορές τόσο στο εσωτερικό του κτηρίου όσο και στον αύλειο χώρο.

Σύμφωνα με το voria, η ομάδα έσπασε την κλειδαριά από την πλαϊνή πόρτα του σχολείου επί της οδού Κατσιμίδη, μπήκαν στον αύλειο χώρο, έσπασαν ένα χαμηλό παράθυρο και εισέβαλαν εντός του κτηρίου. Εκεί ξέσπασαν την μανία τους σπάζοντας πόρτες, νεροχύτες, πυροσβεστικές φωλιές, έβγαλαν έξω τους πυροσβεστήρες και τους πέταξαν στην αυλή. Παράλληλα, έσπασαν την πόρτα του κυλικείου το οποίο λεηλάτησαν, αδειάζοντας τα προϊόντα που είχε, κάποια από τα οποία στη συνέχεια σκόρπισαν στην αυλή και στη συνέχεια αποχώρησαν. Οι ζημιές αποτιμώνται σε κάποιες χιλιάδες ευρώ.

Σήμερα το σχολείο είναι κλειστό και τα μαθήματα γίνονται μέσω webex.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την κατάσταση έσπευσαν να εκμεταλλευτούν ρακοσυλλέκτες φορτώνοντας στα καροτσάκια τους σπασμένα θρανία και καρέκλες. Σύμφωνα με πηγές από τη σχολική κοινότητα από το πρωί γίνεται καταγραφή και αποτίμηση των καταστροφών, και θα ακολουθήσει σχετική ανακοίνωση.

Δέκα συλλήψεις από την ΕΛ.ΑΣ.

Έπειτα από αστυνομική έρευνα της ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, οι δέκα νεαροί εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν στο πλαίσιο αυτοφώρου.

Σχηματίστηκε δικογραφία, από το αστυνομικό τμήμα Τούμπας – Τριανδρίας, για διατάραξη λειτουργίας υπηρεσίας και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.

Σημειώνεται ότι συλληφθέντες με προφορική εντολή του Εισαγγελέα αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ η σχετική δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους θα υποβληθεί αρμοδίως.