Συνολικά τέσσερα άτομα έχουν συλληφθεί μέχρι στιγμής για την υπόθεση βιασμού και μαστροπείας της 12χρονης από τον Κολωνό, την ώρα που αναμένονται και νέα εντάλματα σύλληψης.

Συγκεκριμένα, εκτός από τον 53χρονη βιαστή-μαστροπό, Ηλία Μίχο, στα χέρια της Αστυνομίας βρίσκονται και τρεις βιαστές-πελάτες. Η αρχή έγινε με τον 42χρονο, Γιάννη Σοφιαννίδη, ενώ στη συνέχεια συνελήφθησαν ένας 33χρονος κι ένας 36χρονος.

Οι πιθανές ποινές

«Έχουμε απ’ ό,τι φαίνεται κάτι πολύ σοβαρό και οργανωμένο, οι διώξεις είναι πολύ σοβαρές…έχουμε κάτι πρωτόγνωρο για την ελληνική κοινωνία το οποίο αποτυπώνεται και ίσως έχουμε την πιο σκληρή καταγεγραμμένη μορφή παιδεραστίας» δήλωσε για την υπόθεση στην πρωινή εκπομπή του MEGA ο ποινικολόγος, Γιάννης Γλύκας.

Ερωτώμενος για την πιθανή ποινή των κατηγορουμένων με βάση τα έως τώρα στοιχεία, ο κ. Γλύκας απάντησε: «Στη χώρα μας όταν συμπληρώσεις το μεγαλύτερο τμήμα από την ποινή σου έχεις δυνατότητα να υποβάλλεις αίτημα αποφυλάκισης, προϋποθέτει βέβαια να έχεις βελτιωθεί».

Τόνισε πως στην περίπτωση των παιδόφιλων δεν ισχύει καμία βελτίωση καθώς αποτελεί «πάθηση, μη ιάσιμη». Επισήμανε πως η πολιτεία πρέπει να τους περιορίσει και να τους προσέχει και ιδίως τα παιδιά.

«Στην περίπτωση του πρώτου κατηγορουμένου, εάν ισχύουν όσα λέγονται, είναι αντιμέτωπος με την ποινή της ισόβιας καθείρξεως, δηλαδή τουλάχιστον 18 χρόνια μέχρι και 20» εξήγησε ο ποινικολόγος και ανέφερε πως το κάθε αδίκημα τιμωρείται με 10-15 χρόνια το καθένα.