Υπό διερεύνηση από τους «Αδιάφθορους» της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται η καταγγελία 21χρονης ότι το βράδυ της Τρίτης (11/10) υπέστη σεξουαλική κακοποίηση από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. στο Α.Τ. Ομονοίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 21χρονη φέρεται να υποστηρίζει ότι μετέβη μαζί με τους αστυνομικούς στο συγκεκριμένο αστυνομικό τμήμα και ότι στα αποδυτήρια (στον χώρο που χρησιμοποιείται για να αλλάζουν) υπέστη σεξουαλική κακοποίηση από δύο άνδρες.

Μετά την καταγγελία σήμανε συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ. και ενημερώθηκε άμεσα η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, που έχει αναλάβει και την προανάκριση. Η 21χρονη έχει ήδη δώσει κατάθεση ενώ θα εξεταστεί και από ψυχολόγο, με τους αστυνομικούς να αρνούνται τα πάντα και να υποστηρίζουν πως ότι έγινε ήταν με έναν εξ’ αυτών, στο Ι.Χ. αυτοκίνητο του και μετά τη λήξη της βάρδιας.

Οι αστυνομικοί φέρονται να υποστηρίζουν ότι αυτή τους προσέγγισε στο Θησείο που εκτελούσαν υπηρεσία και άρχισε να τους μιλάει, κλείνοντας ραντεβού με έναν άνδρα της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. μετά το σχόλασμα του.

Το σίγουρο είναι ότι οι Εσωτερικές Υποθέσεις εκτός από τις μαρτυρικές καταθέσεις, θα εξετάσουν και βίντεο από κάμερες ασφαλείας και διαχείρισης κυκλοφορίας για να φανεί ποια πλευρά λέει αλήθεια.

Θεοδωρικάκος: Αναμένω την άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, έκανε την ακόλουθη ανακοίνωση για την συγκεκριμένη υπόθεση: «Έχω δώσει εντολή στον επικεφαλής της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων των σωμάτων ασφαλείας να διερευνήσει άμεσα την καταγγελία δεκαεννιάχρονης γυναίκας.

Αναμένω την άμεση και πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης. Εάν επαληθευτούν οι καταγγελίες, θα εκκινήσουν άμεσα οι προβλεπόμενες πειθαρχικές και ποινικές διαδικασίες.

Ο νόμος είναι νόμος. Και ισχύει για όλους».