Αντιμέτωποι με αδικήματα για σεξουαλική βία σε βάρος του 12χρονου κοριτσιού, υπόθεση με βασικό κατηγορούμενο τον καταστηματάρχη στον Κολωνό, θα είναι όσοι εντοπιστούν από τις αρχές ότι εμπλέκονται στην εκπόρνευση του παιδιού.

Όπως φαίνεται από την δικογραφία που έχει στα χέρια του ο 33ος τακτικός ανακριτής, η δίωξη που έχει ασκηθεί για την υπόθεση του βιασμού και μαστροπείας, δεν αφορά μόνο τον 53χρονο καταστηματάρχη από τα Σεπόλια και τον 42χρονο που συνελήφθη μαζί του ως «πελάτης» του, αλλά και «κάθε άλλον υπεύθυνο» που εντοπιστεί από τις αρχές ότι εμπλέκεται στην σεξουαλική εκμετάλλευση και κακοποίηση του παιδιού.

Την ίδια ώρα «φύλλο και φτερό» κάνουν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων και της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος το κινητό τηλέφωνο και τους σκληρούς δίσκους από τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές του 53χρονου.

«Διαφήμιζε» το παιδί σε ιστοσελίδες γνωριμιών

ΜΕΤΑΓΩΓΗ ΣΤΟΝ ΑΝΑΚΡΙΤΗ ΤΟΥ ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΗ ΤΗΣ ΔΩΔΕΚΑΧΡΟΝΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΛΩΝΟ

Ο 53χρονος ζήτησε και πήρε προθεσμία για να προετοιμάσει με τον δικηγόρο του την απολογία του (θα βρεθεί ενώπιον του ανακριτή την Τετάρτη 12/10), την ίδια ώρα που η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. συνεχίζεται. Όπως έχει διαπιστωθεί μέχρι στιγμής ο φερόμενος ως παιδεραστής, είχε δημιουργήσει ψεύτικους λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ακόμη και σε ιστοσελίδες γνωριμιών, προκειμένου να «διαφημίσει» την 12χρονη.

Το βάρος πέφτει τόσο στον εντοπισμό των ατόμων (εκτιμάται ότι είναι περισσότερα από 10) που το τελευταίο τετράμηνο φέρονται να βίασαν την ανήλικη, όσο και με τα περίπου 200 που εκδήλωσαν ενδιαφέρον έστω και για να δουν βίντεο και φωτογραφίες της.

Μία λεπτομέρεια είναι ότι ο 53χρονος φέρεται σε κάποιες συνομιλίες να παρουσίαζε το ανήλικο κορίτσι ως 16χρονη και όχι ως 12χρονη.

Είναι δεδομένο ότι πολλοί θα επιχειρήσουν να κρύψουν τα ηλεκτρονικά «ίχνη» τους, ωστόσο, το μόνο που θα καταφέρουν είναι να καθυστερήσουν την έρευνα των Αρχών. Να σημειώσουμε ότι είναι πολύ πιθανό μετά το τέλος της απολογίας του συλληφθέντος στον ανακριτή και εφόσον προφυλακιστεί, να εκδοθεί εισαγγελική εντολή για την δημοσιοποίηση των στοιχείων ταυτότητας και φωτογραφιών του.

Η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ., τέλος, εστιάζει και σε κάτι ακόμα: εάν υπάρχει και τρίτο άτομο –κοντινό στην 12χρονη- που να γνώριζε ότι το κορίτσι είχε μπλέξει σε «σκοτεινό μονοπάτι» και δεν μίλαγε. Αυτό είναι κάτι που θα φανεί από τις καταθέσεις, όσο και από την ανάλυση των ψηφιακών πειστηρίων.

Θεοδωρικάκος: «Η έρευνα θα φτάσει μέχρι το τέλος»

Παρέμβαση για το θέμα έκανε και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, ο οποίος με ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επεσήμανε ότι «η σύλληψη του 53χρονου στον Κολωνό, αποτελεί ένα ακόμη δείγμα επαγγελματισμού και αποτελεσματικότητας της Ελληνικής Αστυνομίας.

Η παιδοφιλία και η κακοποίηση παιδιών αποτελούν τα πλέον αποτρόπαια εγκλήματα. Είναι αυτονόητο είναι πως η έρευνα θα φτάσει μέχρι το τέλος και πως στην υπόθεση θα χυθεί άπλετο φως. Τον τελευταίο λόγο θα έχει η Δικαιοσύνη. Η νοσηρότητα και ο σκοταδισμός δεν έχουν καμία θέση στην κοινωνία μας».