Καταδίωξη για γερά νευρά σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης στη λεωφόρο Σχιστού και στην Εθνική Οδό Αθηνών Κορίνθου, όταν αστυνομικοί της ΟΠΚΕ επιχείρησαν να ελέγξουν ένα λευκό όχημα με δύο επιβάτες οι οποίοι κρίθηκαν ύποπτοι.

Ο οδηγός του λευκού Ηyundai όχι μόνο δεν υπάκουσε στο σήμα των αστυνομικών, αλλά πάτησε γκάζι και δεν δίστασε να μπει στο αντίθετο ρεύμα της Εθνικής Οδού κινούμενος προς την Αθήνα.

Χωρίς δεύτερη σκέψη οι αστυνομικοί της ΟΠΚΕ τους… πήραν στο κατόπι, ενώ παράλληλα ζήτησαν ενισχύσεις από το Κέντρο Επιχειρήσεων με δύο περιπολικά της Άμεσης Δράσης να προστρέχουν.

Με μεγάλες ταχύτητες και επικίνδυνους ελιγμούς οι δύο επιβάτες του λευκού οχήματος επιχείρησαν να διαφύγουν, ωστόσο, μετά από περίπου ένα χιλιόμετρο ανάποδης κίνησης στην Εθνική Οδό παράτησαν το Ι.Χ. αυτοκίνητο και άρχισαν να τρέχουν σε ένα χωράφι. Αστυνομικοί της ΟΠΚΕ έστησαν περίμετρο και απέκλεισαν κάθε δίοδο διαφυγής, ενώ οι συνάδελφοι τους της Άμεσης Δράσης ερεύνησαν σπιθαμή προς σπιθαμή το χωράφι εντοπίζοντας τους κρυμμένους ανάμεσα σε θάμνους.

Στο Τμήμα Ασφαλείας Ασπροπύργου προσήχθησαν δύο Ρομά, κατά δήλωση τους ηλικίας 21 και 15 ετών, οι οποίοι ομολόγησαν ότι είχαν κλέψει το λευκό όχημα από το Κερατσίνι νωρίτερα το βράδυ.

Μάλιστα, στην κατοχή τους βρέθηκαν 3 κλειδιά «πασπαρτού», ενώ σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία και διερευνάται εάν εμπλέκονται σε άλλες έκνομες δραστηριότητες.