Την ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση του Ειδικού Δικαστηρίου ζήτησε με αίτημα της η υπεράσπιση της εισαγγελέως Ελένης Τουλουπάκη.

Οι νομικοί παραστάτες της κατηγορούμενης εισαγγελικής λειτουργού απευθυνόμενοι στο Ανώτατο Δικαστήριο, έθεσαν θέμα δημοσίου συμφέροντος και ενδιαφέροντος τονίζοντας πως η συγκεκριμένη δίκη έχει θεσμικά χαρακτηριστικά ενώ έκαναν λόγο για απόφαση μονόδρομο προκειμένου να μεταδοθεί το σύνολο της ακροαματικής διαδικασίας. Και αυτό γιατί, όπως τόνισαν, κεντρικά πρόσωπα είναι ένας πρώην υπουργός και εισαγγελέας αλλά και η πρώην επικεφαλής της εισαγγελίας Διαφθοράς γεγονός που προκαλεί μεγάλο ενδιαφέρον.

«Η κ. Τουλουπάκη έχει κρυστάλλινες θέσεις και θέλει τη δημοσιότητα» τόνισε η υπεράσπιση συμπληρώνοντας «κανείς δεν φοβάται τίποτα».

Οι συνήγοροι της τόνισαν πως η εντολέας τους «επιδιώκει την ευρύτερη δυνατή δημοσιότητα» ζητώντας από το δικαστήριο «να μην της στερήσει αυτό το δικαίωμα». «Να πληροφορηθεί ο κάθε πολίτης τι έγινε στην υπόθεση Novartis και πώς έφτασε κατηγορούμενη η έντιμη εισαγγελέας…» τόνισε η υπεράσπιση.

Με το αίτημα συντάχθηκε και η υπεράσπιση του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου η οποία επιχειρηματολόγησε υπέρ της τηλεοπτικής κάλυψης της ακροαματικής διαδικασίας υπογραμμίζοντας πως πρόκειται για δίκη «με έντονο κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον».
Μάλιστα, το λόγο πήρε και ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος προκειμένου να θέσει, όπως είπε, «μια ανθρώπινη παράμετρο» και να μιλήσει για το «προσωπικό του δράμα».

«Πέντε χρόνια κατακρεουργούν την αλήθεια, καταρρακώνουν το τεκμήριο αθωότητας, με ψεύδη. Τι «Ρασπούτιν», έλεγαν.. Ακόμα και όταν εκδόθηκε το βούλευμα και η δικαιοσύνη αποφάνθηκε ότι δεν έχω συμμορία και πως όλα αυτά ήταν σκευωρία, διέρρεαν ψεύδη. Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη και ότι θα αποδειχθεί η αλήθεια», τόνισε ο πρώην υπουργός.

Νωρίτερα, το δικαστήριο αποφάσισε την αποβολή της παράστασης υποστήριξης της κατηγορίας που δήλωσε η πρώην εισαγγελέας εφετών Γεωργία Τσατάνη σε βάρος του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος.

Η εισαγγελέας της έδρας, Όλγα Σμυρλή στη πρόταση της είχε ζήτησε να μην γίνει δεκτό το αίτημα παράστασης υποστήριξης κατηγορίας της Γεωργίας Τσατάνη καθώς μεταξύ άλλων έχει αποσβεστεί η αστική της αξίωση γεγονός που, σύμφωνα με το νόμο , της στερεί τη δυνατότητα να παρασταθεί στο Ειδικό Δικαστήριο. Σύμφωνα με την εισαγγελέα έχει παραγραφεί το δικαίωμα λόγω παρέλευσης της πενταετίας από τότε που ο κ. Παπαγγελόπουλος φέρεται, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, να επιχείρησε παρέμβαση στο έργο της κ. Τσατάνη.

Η υπεράσπιση του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου σημείωσε τη «νομική ικανοποίηση» της από την εισαγγελική πρόταση ενώ οι νομικοί παραστάτες της κ. Τσατάνη επέμειναν ότι είναι νόμιμη η παράσταση της στην διαδικασία.