Ξεκινάει ξανά σήμερα (19/9) στο Εφετείο Αθηνών η δίκη σε δεύτερο βαθμό για τη δολοφονία του επιχειρηματία Γιάννη Μακρή, ο οποίος εκτελέστηκε τον Οκτώβριο του 2018 έξω από το αυτοκίνητό του και από το σπίτι του στη Βούλα. Στο εδώλιο θα καθίσουν τα δύο αδέρφια από τη Βουλγαρία, που έχουν καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό για την δολοφονία, ο ένας ως φυσικός αυτουργός σε ισόβια κάθειρξη και ο άλλος ως συνεργός σε κάθειρξη 10 ετών.

Στον 47χρονο «Αυστραλό», όπως αποκαλούσαν το θύμα, είχαν στήσει ενέδρα θανάτου έξω από το σπίτι του με τον δράστη να πυροβολεί σχεδόν εξ επαφής τον άτυχο άνδρα στον οποίο έδωσε και χαριστική βολή για να είναι βέβαιος ότι δεν έχει καμία ελπίδα να παραμείνει ζωντανός. Μάλιστα, η δολοφονία έχει καταγραφεί καρέ καρέ σε βίντεο από κάμερα ασφαλείας.

Οι κατηγορούμενοι, οι οποίοι από την πρώτη στιγμή αρνήθηκαν το στυγερό έγκλημα, φέρονται να παρακολουθούσαν το θύμα τους για τουλάχιστον 20 ημέρες πριν την δολοφονία καλύπτοντας με κάθε τρόπο τα ίχνη τους καθώς χρησιμοποίησαν νοικιασμένα αυτοκίνητα και διαφορετικά ξενοδοχεία.

Το βίντεο στο οποίο καταγράφεται η δολοφονία αποτέλεσε για τις αρχές το στοιχείο «κλειδί» για την εξιχνίαση της υπόθεσης καθώς ο 34χρονος Βούλγαρος, ο οποίος έχει καταδικαστεί ως φυσικός αυτουργός, είχε φύγει από την Ελλάδα αμέσως μετά για να επιστρέψει λίγους μήνες αργότερα και να συλληφθεί σε περιοχή της Γλυφάδας. Ακολούθησε η σύλληψη του 35χρονου αδελφού του ο οποίος φέρεται να συμμετείχε στο έγκλημα.

Δολοφονήθηκε ο βασικός μάρτυρας

Υπενθυμίζουμε ότι τον περασμένο Φεβρουάριο εκτελέστηκε στη Βουλγαρία ο βασικός μάρτυρας της δολοφονίας Μακρή.

«Δολοφονήθηκε στη Βουλγαρία, στο εξωτερικό και από τότε περιμένουμε να δούμε εάν θα υπάρξει κάτι νέο από τις έρευνες ώστε να συσχετιστεί με αυτή τη δικογραφία» ανέφερε την περασμένη εβδομάδα ο συνήγορος της οικογένειας του Γιάννη Μακρή, Γιάννης Μαρακάκης.

Σημείωσε πως ο εν λόγω μάρτυρας ζούσε στο εξωτερικό και ύστερα από τη σύλληψη των δύο δραστών είχε ανακριθεί από τις Αρχές και αναγνώρισε από το βίντεο τον δολοφόνο του Γιάννη Μακρή. «Η κατάθεσή του είναι ακλόνητη και είναι συστατικό της δικογραφίας» προσέθεσε και συνέχισε, τονίζοντας πως το σημαντικό είναι να βρεθεί ποιος κρύβεται πίσω και από τις δύο δολοφονίες.

«Αυτό που χρειαζόμαστε είναι να υπάρχει ένας καλός συντονισμός μεταξύ των Αρχών εδώ και στο εξωτερικό, ώστε να δούμε εάν υπάρχουν χρήσιμα στοιχεία για να συσχετιστούν σε αυτή τη δικογραφία» επισήμανε. Υπενθυμίζεται πως ο Γιάννης Μακρής ήταν παντρεμένος με το μοντέλο Βικτώρια Καρύδα, με την οποία απέκτησε δύο παιδιά.