Με τις ευχαριστίες της χήρας του Γιάννη Μακρή, Βικτώριας Καρύδα στους δικαστές για την καταδίκη των δυο κατηγορουμένων για την δολοφονία του άτυχου επιχειρηματία έπεσε η αυλαία της πολύκροτης δίκης.

Η γυναίκα, η οποία δεν έλειψε ούτε λεπτό από την δικαστική αίθουσα, άκουσε τους δικαστές του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου να καταδικάζουν, χωρίς κανένα ελαφρυντικό, τους δυο κατηγορούμενους αδελφούς.

Συγκεκριμένα, στον 32χρόνο κατηγορούμενο ως εκτελεστή του επιχειρηματία Γιάννη Μάκρη που δολοφονήθηκε τον Οκτώβριο του 2018 έξω από το σπίτι του στη Βούλα , επιβλήθηκε ισόβια κάθειρξη, επιπλέον ποινή 18 μηνών και χρηματικό πρόστιμο 1.000 για οπλοχρησία και οπλοφορία.

Δικαστές και ένορκοι, υιοθετώντας την πρόταση του εισαγγελέα, δεν του αναγνώρισαν κανένα ελαφρυντικό κρίνοντας τον ένοχο για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά μόνας σε ήρεμη ψυχική διάθεση, της παράνομης οπλοφορίας και της παράνομης οπλοχρησίας.

Σε ποινή κάθειρξης 10 ετών, για απλή συνέργεια στο έγκλημα, καταδικάστηκε ο 36χρονος αδελφός του στον οποίο το δικαστήριο, επίσης, δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό.

Οι δυο κατηγορούμενοι επέστρεψαν στη φυλακή καθώς το δικαστήριο είπε «όχι» στην αναστολή εκτέλεσης της ποινής τους μέχρι την έφεση.

Τέλος, οι δικαστές αποφάσισαν να διαβιβαστούν στην Εισαγγελία τα πρακτικά της δίκης προκειμένου να διερευνηθεί εάν μάρτυρας της υπόθεσης έχει διαπράξει το αδίκημα της ψευδορκίας.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.