Μυστήριο φαίνεται πως καλύπτει το θάνατο 75χρονης της Εθνικής Λυρικής Σκηνής με τέσσερα άτομα τα οποία διαχειριζόντουσαν την περιουσία της να μπαίνουν στον στόχαστρο. Πέντε μήνες μετά τον θάνατο της γυναίκας που για 17 χρόνια ήταν σοπράνο στη Λυρική Σκηνή οι αστυνομικοί προσπαθούν να ξεπεράσουν τα εμπόδια, να συνθέσουν όλα τα κομμάτια στο παζλ και να αποκαλύψουν την αλήθεια, να διαπιστώσουν πώς οδηγήθηκε στον θάνατο η 75χρονη γυναίκα και γιατί ο φερόμενος ως μοναδικός κληρονόμος των δύο σπιτιών της, εξαφανίστηκε από την Ελλάδα.

Οι μεταβιβάσεις των ακινήτων, οι καταγγελίες για συστηματική κακοποίηση από τα άτομα που υποτίθεται ότι την πρόσεχαν τους τελευταίους μήνες της ζωής της, μαζί με τις μαρτυρίες γειτόνων γι’ αυτά που συνέβαιναν κοντά τους σχολιάζονται ποικιλοτρόπως.

«Η Νένα ήταν ακινητοποιημένη σε ένα αναπηρικό καροτσάκι. Αυτό έγινε αντικείμενο εκμετάλλευσης. Με έναν τρόπο με είχε απομακρύνει εμένα. Οι άνθρωποι που είχε φέρει γύρω της, Πακιστανοί και κάποιοι Έλληνες, τη συμβούλευαν λάθος» ανέφερε φίλη της σοπράνο στην κάμερα του Live News.

Στενοί συγγενείς της 75χρονης υποστηρίζουν πως το ζευγάρι ουσιαστικά οδήγησε στον θάνατο τη σοπράνο, όταν εκείνη τους έγραψε τα 2 σπίτια που είχε σε Αθήνα και Λουτράκι.

«Στη διαθήκη της τα άφησε όλα σε έναν συγκεκριμένο Πακιστανό. Από τον οποίο φυσικά περίμενε ότι θα στεκόταν δίπλα της» πρόσθεσε.

Όπως αποκάλυψε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος στο Live News, συγγενείς της σοπράνο είχαν καταθέσει μήνυση στην αστυνομία σε βάρος των ατόμων που πρόσεχαν τη γυναίκα λίγους μήνες πριν αφήσει την τελευταία της πνοή, σε νοσοκομείο της Αθήνας.

Οι συγγενείς της σοπράνο μιλούν για ένα έγκλημα μελετημένο. Υποστηρίζουν πως το ζευγάρι όχι μόνο δεν πρόσεχε την 75χρονη, αλλά ουσιαστικά την οδήγησε στο τέλος από την κακομεταχείριση και τη διαχρονική αδιαφορία.

Οι μεταβιβάσεις των ακινήτων

Κομβικό σημείο στην υπόθεση τα χρήματα και τα δύο σπίτια της γυναίκας σε Αθήνα και Λουτράκι. Όλα φαίνεται πως κατέληξαν στο νεαρό άνδρα, που μετά τον θάνατο της σοπράνο εξαφανίστηκε, με πληροφορίες να αναφέρουν πως ήδη βρίσκεται έξω από τη χώρα.

Μετά τον θάνατο της σοπράνο, το σπίτι σφραγίστηκε και ξεκίνησε έρευνα από την αστυνομία, που ακόμα βρίσκεται σε εξέλιξη.

«Την είχαμε δει και χτυπημένη»

Στο Live News μίλησε ο ξάδερφος της 75χρονης σοπράνο, ο οποίος έκανε λόγο για κακοποίηση της γυναίκας από τέσσερα άτομα, τα οποία παράλληλα προσπαθούσαν να την απομακρύνουν από τους συγγενείς της.

«Την κακοποιούσαν. Την είχαμε δει και χτυπημένη. Φοβόταν; Δεν ήθελε να πάμε να το καταγγείλουμε. Πήγα, δεν ήθελε. Η πολυκατοικία το είδε, ήρθε η αστυνομία».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη συρρίκνωση του τραπεζικού της λογαριασμού.

«Την πρόλαβα με 150.000 ευρώ, μετά με 100.000 ευρώ και στο τέλος με 65.000 ευρώ… Με αυτά τα 65.000 ευρώ άνοιξε και στον Πακιστανό κομμωτήριο. Του έδινε λεφτά από εκεί. Αυτά πρέπει να της τα φάγανε σε μέρες. Ξαφνικά εξαφανίστηκαν από την τράπεζα, ήμουν συνδικαιούχος».

«Πήρα τηλέφωνο να πάμε με γιατρό στο σπίτι της και το σήκωσε ο ένας από αυτούς και μου λέει «ποιος είστε εσείς;». Του λέω «είμαι ο ξάδερφος, εσύ ποιος είσαι;». «Δεν σας γνωρίζω», μου λέει. Όταν ήρθαμε εδώ την είχαν πάρει και καλέσαμε την αστυνομία».

Όπως δήλωσε και ο ξάδερφος της γυναίκας, στη συνέχεια τον κάλεσε το νοσοκομείο και του γνωστοποίησε ότι την είχαν παρατήσει εκεί.