Ελεύθεροι με απόφαση Εισαγγελέα αφέθηκαν ο επικεφαλής της «Εκκλησίας των Εθνών», Χαράλαμπος Τσακωνίδης, κι ο άμεσος συνεργάτης του, Δημήτρης Παναπακίδης, οι οποίοι συνελήφθησαν το Σάββατο, με αφορμή τους εξορκισμούς στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Ορίστηκε ρητή δικάσιμος για τους δύο συλληφθέντες στις 14 Νοεμβρίου.

«Δεν έκανα κάτι για να μετανιώσω. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλη την Ελλάδα. Χαίρομαι γιατί αξιώθηκα να φυλακιστώ για χάρη του Ιησού Χριστού και της πίστης μου. Ευχαριστώ το σύνταγμα που έχουμε ανεξιθρησκεία», είπε κατά την μεταφορά του στα Δικαστήρια ο Χαράλαμπος Τσακωνίδης.

Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο έγινε έφοδος της Αστυνομίας σε χώρο που παλαιότερα ήταν κέντρο διασκέδασης, στην περιοχή του αεροδρομίου «Μακεδονία» στην ανατολική Θεσσαλονίκη, καθώς εκεί λειτουργούσε χωρίς άδεια ο υποτιθέμενος χώρος λατρείας. Εντός του χώρου εντοπίστηκαν 25 πιστοί. Αστυνομικοί του Α.Τ. Θέρμης πέρασαν χειροπέδες στον 24χρονο, δεξί χέρι του επικεφαλής της αίρεσης, ο οποίος δήλωσε προσωρινά υπεύθυνος της εγκατάστασης, ενώ λίγες ώρες αργότερα παρουσιάστηκε αυτοβούλως στο Α.Τ. Θέρμης και συνελήφθη ο επικεφαλής της αίρεσης, γνωστός κι ως Wiseman Harry.