Παράσταση διαμαρτυρίας για μία ώρα, έξω από τα γραφεία του Οργανισμού Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου (ΟΠΑΔ), στην οδό Σαπφούς, πραγματοποίησε το μεσημέρι, η Ένωση Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης (ΕΔΟΘ).

Οι δημόσιοι υπάλληλοι διαμαρτύρονται, επειδή, λόγω των χρεών του ΟΠΑΔ προς τους φαρμακοποιούς, οι τελευταίοι δεν δέχονται παραπεμπτικά για φάρμακα, με αποτέλεσμα οι ασφαλισμένοι να πληρώσουν οι ίδιοι για τα φάρμακα και στη συνέχεια να προσκομίζουν τις αποδείξεις στο ταμείο τους για να πληρωθούν. Η διαδικασία αυτή, ωστόσο, λόγω της συσσώρευσης των παραστατικών στα γραφεία του ΟΠΑΔ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, καθυστερεί. Επίσης, αρκετές εξετάσεις δεν καλύπτονται από ταμείο.

«Υπάρχουν πανάκριβες εξετάσεις και φάρμακα και πολλοί συνάδελφοι δεν έχουν τη δυνατότητα να πληρώνουν από την τσέπη τους και έπειτα να περιμένουν έξι μήνες ως κι ένα χρόνο για να πάρουν τα χρήματά τους. Ζητούμε από τον οργανισμό να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του», δήλωσε το μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΕΔΟΘ, Παναγιώτης Φραγγίδης.