Τέλος στη δράση κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών, στο οποίο αρχηγικό ρόλο φέρεται να είχε αστυνομικός που υπηρετεί στην Αττική, έδωσαν οι «αδιάφθοροι» της ΕΛ.ΑΣ. συλλαμβάνοντας συνολικά τέσσερα άτομα. Ο αστυνομικός (σ.σ. χαμηλοβάθμος), υπηρετούσε στα νότια προάστια και είναι ηλικίας 33 ετών.

Πρόκειται για ένα από τα πιο «δραστήρια» κυκλώματα της νοτιοανατολικής Αττικής, ενώ η δικογραφία αφορά τα κατά περίπτωση αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης και παραβάσεων της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά. Όπως προέκυψε από την πολύμηνη και συστηματική έρευνα των Εσωτερικών Υποθέσεων, τα μέλη της οργάνωσης (σ.σ. τουλάχιστον από το Σεπτέμβριο του 2021), συγκρότησαν και εντάχθηκαν σε αυτή προβαίνοντας στη διακίνηση (προμήθεια, αποθήκευση, κατοχή, πώληση κ.λπ.) ναρκωτικών ουσιών (αποκλειστικά κοκαΐνης), στα νότια προάστια της Αττικής. Συγκεκριμένα, πραγματοποίησαν τουλάχιστον 162 περιπτώσεις διακίνησης κοκαΐνης, αποκομίζοντας οφέλη ύψους τουλάχιστον 5.340 ευρώ.

Ως προς τη μεθοδολογία δράσης της εγκληματικής οργάνωσης και τους διακριτούς ρόλους κάθε μέλους αυτής διαπιστώθηκε ότι:

Σύλληψη για ναρκωτικά
  • Το αρχηγικό μέλος της οργάνωσης, που είναι αστυνομικός υπηρετών σε Υπηρεσία της Αττικής, ήταν επιφορτισμένος με την αναζήτηση και την προμήθεια των ναρκωτικών ουσιών.
  • Έτερο μέλος της οργάνωσης αναλάμβανε την αποθήκευση των ναρκωτικών ουσιών σε κατάστημα που διατηρεί στα νότια προάστια της Αττικής.
  • Τα άλλα δύο μέλη της οργάνωσης ήταν επιφορτισμένα με την περαιτέρω διάθεση των ναρκωτικών ουσιών στους τελικούς χρήστες.

Οι «αδιάφθοροι» εντόπισαν πολυσύχναστους χώρους που τα μέλη του κυκλώματος επέλεγαν για την αγοραπωλησία των ναρκωτικών ουσιών και κυρίως υπαίθριους χώρους στάθμευσης πολυκαταστημάτων των νοτίων προαστίων, ενώ κάποιες φορές προμήθευαν και «κατ’ οίκον» τους «πελάτες» τους. Αξίζει να σημειώσουμε ότι στη δικογραφία που σχηματίστηκε, περιλαμβάνονται ακόμα 4 άτομα για διακίνηση ναρκωτικών και 37 άτομα για προμήθεια ναρκωτικών, τα οποία δεν συνελήφθησαν καθώς δεν συνέτρεχαν οι προϋποθέσεις του αυτοφώρου.

Το «λεξιλόγιο» της εγκληματικής ομάδας

Χειροπέδες και σύριγγα

Μάλιστα, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης χρησιμοποιούσαν στο πλαίσιο των επικοινωνιών τους κωδικοποιημένες φράσεις, προκειμένου να μην γίνεται αντιληπτό το περιεχόμενο των συνομιλιών τους:

  • ναρκωτικές ουσίες: «κάλτσες», «μπυρίτσες», «σουβλάκια», «μικρό», «κόκα κόλα», «θέμα»
  • ποσότητες κοκαΐνης: «ώρα», «λεπτό», «οχτάρια», «κομμάτια», «μέτρο», «βιβλία», «συνδρομή», «βράχος», «στικάκι», «παιχνίδι»
  • ποιότητα κοκαΐνης: «καλό παιδί»,
  • χρήματα: «παπούτσια»,
  • αγορά ποσότητας «επί πιστώσει» : «αέρα».

Η αστυνομική επιχείρηση ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης (16/6), κατά την οποία δύο από τα μέλη αυτής κατελήφθησαν σε υπαίθριο χώρο στάθμευσης πολυκαταστήματος των νοτίων προαστίων να πραγματοποιούν αγοραπωλησία ναρκωτικών και συνελήφθησαν, ενώ κατά την επακόλουθη έρευνα βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν 1,08 γραμ. κοκαΐνης και το χρηματικό ποσό των 110 ευρώ.