Σημαντικές εξελίξεις υπήρξαν χθες στην υπόθεση των τριών νεκρών στην Πάτρα, καθώς παραδόθηκε το πόρισμα του ιατροδικαστή Σταμάτη Μπουζιάνη για τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας, σύμφωνα με το οποίο ο θάνατός της οφείλεται σε θανατηφόρο δηλητηρίαση από φαρμακευτική ουσία (κεταμίνη).

Ο συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ, Σταύρος Μπαλάσκας μίλησε στο «MEGA Σαββατοκύριακο» και αναφέρθηκε στην ιατροδικαστική έκθεση, σημειώνοντας: «Μιλάμε για 650mg ανά λίτρο αίματος, σε ένα κοριτσάκι. Αυτή την ποσότητα δεν την έχουν καν τα νοσοκομεία. Καταλαβαίνουμε ότι στενεύει η υπερασπιστική γραμμή της Ρούλας Πισπιρίγκου η οποία διατείνεται ότι είναι αθώα.

Με την πρώτη κατάθεση του πρώτου φακέλου, καταδείξαμε στην Εισαγγελέα την ενοχή της και χρειάζεται κάτι περίτρανο για να αποδείξει την αθωότητά της».

«Οφείλουμε να καταδείξουμε έναν ένοχο, περιμένουμε τον κ. Καρακούκη να ανακοινώσει την πραγματογνωμοσύνη του για να δείξουμε τον ένοχο, την συνενοχή άλλων προσώπων αλλά και άτομα που δεν εμπλέκονται άμεσα, αλλά εάν μιλούσαν θα μπορούσαν να έχουν βοηθήσει να αποτραπεί κάποια ενέργεια», κατέληξε ο κ. Μπαλάσκας.

Στον οργανισμό της Τζωρτζίνας, σύμφωνα με το πόρισμα που παρουσίασε το Mega, εντοπίστηκαν 6,5mg κεταμίνης ανά ml αίματος και το παιδί πέθανε μέσα σε 10 λεπτά. Σημειώνεται πως η διεθνής βιβλιογραφία της ιατρικής αναφέρει πως υπάρχει καταγεγραμμένος θάνατος από χορήγηση 1,5 mg κεταμίνης, κάτι που σημαίνει ότι η ποσότητα που δόθηκε στην Τζωρτζίνα ήταν τεράστια.

Μέσα από την ιατροδικαστική έκθεση προκύπτουν ευρήματα όπως βλάβη στο συκώτι της Τζωρτζίνας, μικρή πνευμονορραγία αλλά και συμφόρηση οργάνων, με όλα αυτά να είναι αποτελέσματα από τη χορήγηση της κεταμίνης.

Στον οργανισμό του παιδιού βρέθηκαν επίσης και οι ουσίες: valproic, acid, levetiracetam, phenoharbital, paracetamol, ibuprofen, baclofen, temazepam, nordazepam, clobazam και μεταβολίτη της (norclobazam).

Σημειώνεται πως μετά το τελικό συμπέρασμα υπάρχει επισήμανση και τίθεται το ζήτημα εκταφής της 9χρονης για λήψη τριχών, προκειμένου να ελεγχθεί εάν της είχε δοθεί η κεταμίνη ή άλλη ουσία σε προγενέστερο χρόνο και επιπλέον να υπάρξει ένα πλήρες χρονοδιάγραμμα του τι έχει συμβεί. Αναμένονται και οι τελικές αναφορές για τους θανάτους των δύο άλλων παιδιών (Μαλένα, Ίριδα).