Σοκ προκαλεί μια νέα υπόθεση που απασχολεί τους αστυνομικούς της Κρήτης. Οι γονείς ενός 9χρονου αγοριού κατήγγειλαν πως το παιδί τους έπεσε θύμα ασέλγειας από στενό συγγενικό του πρόσωπο.

Σύμφωνα με το creta24.gr γονείς του 9χρονου υπέβαλαν μήνυση πριν από λίγες ημέρες στην Αστυνομία, δίνοντας περιγραφές που σοκάρουν αλλά και που στηρίζονται στην ιατρική γνωμάτευση παιδοψυχολόγου με τον οποίο το παιδί είχε κάνει συνεδρίες.

Το 9χρονο αγόρι κατά τις ίδιες πληροφορίες αντιμετωπίζει και σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Ο πατέρας και η μητέρα του αγοριού αντιλήφθηκαν ότι έχει αλλάξει ξαφνικά η συμπεριφορά του παιδιού τους. Ειδικότερα κατάλαβαν πως κάτι έχει συμβεί όταν το παιδί άρχισε να κάνει περίεργες και σεξουαλικού περιεχομένου ερωτήσεις, κάτι που δεν είχε συμβεί παλαιότερα.

Ο ανήλικος το ίδιο διάστημα άρχισε να παραμελεί τον εαυτό του, την προσωπική του υγιεινή και δεν είχε κανένα ενδιαφέρον για τα μαθήματά του αλλά και γενικότερα οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα.

Θύμα βιασμού

Η βοήθεια από παιδοψυχολόγο και τα όσα αναφέρει στην έκθεσή του

Οι γονείς απευθύνθηκαν σε παιδοψυχολόγο και ζήτησαν τη βοήθειά του.

Μετά από συνεδρίες του ειδικού επιστήμονα σε θέματα κακοποίησης με το παιδί αυτός στην έκθεση του ανέφερε σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές πως ο 9χρονος έχει αποπλανηθεί σεξουαλικά και έχει παρακολουθήσει πορνογραφικό υλικό κυρίως με άνδρες.

Σύμφωνα με την επιστημονική έκθεση και μετά από όσα είπε το παιδί για το στενό του συγγενή, ο τελευταίος είναι πιθανό να προκάλεσε συναισθηματική εξάρτηση στο παιδί, επιτρέποντάς του, λόγω της εξάρτησης του, ακόμα και ακατάλληλες συμπεριφορές σεξουαλικού περιεχομένου.

Η σχετική έκθεση επισημαίνει πως το παιδί είναι θύμα χρόνιας σεξουαλικής αποπλάνησης, έκθεσης σε πορνογραφικό υλικό και σεξουαλικής παρενόχλησης.

Τα όσα περιέγραψε ο ειδικός προκαλούν ανατριχίλα ότι ένα παιδί σε αυτή την ηλικία περιγράφει και λέει πράγματα που ούτε ένας ενήλικος δεν θα τα φανταζόταν.

Όπως σημειώνουν οι ίδιες πηγές ο φερόμενος ως δράστης αρνείται κατηγορηματικά ότι έκανε κάτι τέτοιο, ωστόσο οι γονείς επιμένουν ότι το παιδί τους δεν είχε άλλες κοινωνικές συναναστροφές πέρα από εκείνον.

Η προανάκριση της υπόθεσης βρίσκεται σε εξέλιξη και αναμένεται να ξεκινήσουν άμεσα, οι κλήσεις για κατάθεση των εμπλεκομένων.