Να σώσουν ένα βρέφος το οποίο αιμορραγούσε και να το βοηθήσουν να φτάσει έγκαιρα και με ασφάλεια στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης κατάφεραν άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ.

Όπως τονίζει σε ευχαριστήρια επιστολή κάτοικος του Ωραιοκάστου το περιστατικό σημειώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 29 Απριλίου όταν αυτό παρουσίασε αιμορραγία από το στόμα και τη μύτη.

«Ακούω φωνές για βοήθεια ”Γιατρέ βοήθεια, χάνουμε το μωρό”. Πετάγομαι έξω και βλέπω γείτονες να έχουν στα χέρια το 7 μηνών παιδί τους» τονίζεται στην επιστολή που δημοσιεύθηκε στη σελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας στο Facebook.

Ο γιατρός μαζί με τους γονείς που κρατούσαν στα χέρια τους το βρέφος, ξεκίνησαν αμέσως με ιδιωτικό αυτοκίνητο για το πλησιέστερο εφημερεύων νοσοκομείο, ενώ παράλληλα κάλεσαν την Άμεση Δράση.

Σε διάστημα ελάχιστων λεπτών οργανώθηκε μια ταχύτατη επιχείρηση, η οποία βοήθησε έτσι ώστε να παρακαμφθούν όλες οι δυσκολίες που θα μπορούσε να συναντήσει το όχημα καθ’ οδόν προς το νοσοκομείο.

«Θέλω να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου την Ελληνική Αστυνομία και ειδικά τους αστυνομικούς της ΔΙΑΣ 201 και 202» αναφέρεται στην επιστολή και τονίζεται «Δόξα τω Θεώ φτάσαμε».