Το άψυχο κορμί της Καρολάιν αποκάλυπτε για την ιατροδικαστή που την εξέτασε τι συνέβη το μοιραίο βράδυ στην κρεβατοκάμαρα του ζευγαριού στα Γλυκά Νερά. Στην κατάθεση της ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου η ιατροδικαστής- πραγματογνώμονας, η οποία ήταν εκείνη που εξέτασε πρώτη την άτυχη Καρολάιν στον τόπο του εγκλήματος, εκτίμησε πως ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος την αιφνιδίασε την ώρα που κοιμόταν.

«Θεωρώ ότι δεν προηγήθηκε πάλη προ του θανάτου. Δεν υπήρχαν αμυντικά σημεία» ανέφερε η μάρτυρας η οποία έκανε λόγο για ασφυκτικό θάνατο σημειώνοντας ότι από την εξέταση της «ήταν προφανής ο μηχανισμός του θανάτου». «Είχε μαζευτεί αίμα στο πρόσωπο και ήταν πρησμένο. Είχε ασφυκτικές κηλίδες, χαρακτηριστικό εύρημα σε τέτοιους θανάτους. Απαιτεί πίεση και άσκηση δύναμης το πρήξιμο στα χείλη. Δε γίνεται μόνο με ένα μαξιλάρι. Η εικόνα που έκανα ήταν ότι κάποιος έβαλε το δεξί του χέρι στο στόμα και ίσως αυτή η εκδορά είχε προκληθεί από νύχι» εξήγησε.

Η μάρτυρας εξέφρασε την άποψη ότι ο θάνατος δεν επήλθε επειδή κάποιο ρούχο τυλίχτηκε γύρω από το κεφάλι γιατί, όπως εξήγησε, η 20χρονη είχε κακώσεις στο στόμα. «Μπορεί αρχικά να μπήκε το χέρι, να έκλεισε το στόμα αλλά είναι πιθανό στη συνέχεια να χρησιμοποιήθηκε το μαξιλάρι για να μην ακουστεί και κάτι» κατέθεσε η ιατροδικαστής.

Η μάρτυρας εκτίμησε πως ο θάνατος της Καρολάιν επήλθε μέσα σε περίπου 5 λεπτά και αναφέρθηκε στο ρολόι που φορούσε το νεαρό κορίτσι το οποίο αποτέλεσε βασικό στοιχείο της έρευνας καθώς κατέγραψε τις τελευταίες βασανιστικές στιγμές της.

«Έχω μια εκτίμηση, ότι ο θάνατος μπορεί να έχει συμβεί χοντρικά μέσα σε πέντε λεπτά. Με ρώτησαν γιατί το ρολόι δείχνει βήματα το πρωί και εξήγησα ότι έπιασα εγώ το ρολόι μόλις το είδα γιατί θεώρησα ότι ήταν το σημαντικότερο στοιχείο» είπε η ιατροδικαστής η οποία κλήθηκε να εξηγήσει τα ευρήματα που αποδεικνύουν τον «ασφυκτικό θάνατο».

Πρόεδρος: Με παλμούς 50-60 σε τι κατάσταση βρισκόταν το θύμα;

Μάρτυρας: Αντιστοιχεί σε κατάσταση ηρεμίας, ύπνου δηλαδή. Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι ότι από τις 60 σφίξεις πηγαίνει στους 90. Εκεί κάτι έχει συμβεί.

(…)

Εισαγγελέας: Της είχε δαγκώσει τα χείλη;

Μάρτυρας: Όχι είναι από την πίεση. Είναι χτύπημα όχι δάγκωμα.

Εισαγγελέας: Έχετε κάτι να παρατηρήσετε σε σχέση με το χώρο; Υπάρχει περίπτωση να περάσει ο ήχος στη διπλανή μεζονέτα;

Μάρτυρας: Όταν γίνεται σε κρεβάτι, υπάρχει μαξιλάρι. Μου έκανε εντύπωση ότι υπήρχαν τρία θερμαντικά σώματα. Θεωρούσα ότι τα χρησιμοποιούσαν για το μωρό και σχολίασα ότι «κοίταξε να δεις καινούργιο σπίτι και χρειάζονται έξτρα σώματα|». Θεωρώ δηλαδή ότι τα σπίτια δεν είχαν καλή μόνωση.

Για «ακραία εικόνα» έκανε λόγο η ιατροδικαστής αναφερόμενη στον σκύλο της οικογένειας που βρέθηκε κρεμασμένος στο σπίτι. «Ήταν πρωτόγνωρο αυτό που είδα και έχω πάει σε πάρα πολλά εγκλήματα» ανέφερε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε: «Αυτή η μυρωδιά του αίματος… ζώο θανατωμένο με αυτό τον τρόπο δεν έχω ξαναδεί. Συνήθως τα πυροβολούν. Eδώ τα μπροστινά πόδια του σκύλου ήταν κοντά στον τοίχο σαν να προσπαθούσε να κρατηθεί… Δεν ξέρω.

Πολιτική αγωγή: Άρα βασανίστηκε το ζώο;

Μάρτυρας: Όσο και η κοπέλα.

Αναφερόμενη δε στην κατάσταση που ήταν ο κατηγορούμενος η μάρτυρας είπε πως τους προβλημάτισε ότι οι κακώσεις οι οποίες εντόπισαν «είχαν μικρό πάχος». «Ήταν μόλις διακρινόμενες. Δηλαδή δεν ήταν σφιχτό το δέσιμο. Έχει να κάνει όχι με τη διάρκεια, αλλά με το πόσο σφιχτό ήταν» ανέφερε χαρακτηριστικά.