Για την υπόθεση της Πάτρας και του τριών νεκρών παιδιών, μίλησε ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων, ο οποίος εξέφρασε την αντίθεσή του με όλη αυτή τη «μάχη» που έχει προκύψει μεταξύ ιατροδικαστών.

«Μιλάμε για το έγκλημα του αιώνα, για τρία παιδιά, τρία αγγελούδια δεν μπορεί αυτό να γίνει μάχη μεταξύ ιατροδικαστών» είπε εκνευρισμένος ο Γρηγόρης Λέων και τόνισε: «τα επιστημονικά ευρήματα είναι ξεκάθαρα, δεν μπορεί οι εξετάσεις της Μαλένας και της Ίριδας να είναι πεντακάθαρες και εμείς να μιλάμε για δηλητηρίαση».

«Υπάρχουν συνάδελφοι που το πρωί μιλάνε για ασφυξία και το βράδυ της ίδιας μέρας για δηλητηρίαση» είπε και τόνισε πως «στην επιστήμη δεν υπάρχουν αδιέξοδα, η λύση που δίνουν οι εισαγγελικές αρχές είναι η μόνη λύση».

«Κανείς δεν είχε δόλο αλλά πρέπει να σταματήσει ο επαγγελματικός εγωισμός. Δεν μπορεί να έχουμε καθαρές τοξικολογικές και να λέμε ότι μπορεί να υπάρχει κάποιο δηλητήριο. Στην επιστήμη δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Πρέπει να ξεπεραστεί το σύνδρομο συναδελφικής αλληλεγγύης. Ας φέρουμε συναδέλφους από το εξωτερικό αν δεν μπορούμε να ξεπεράσουμε τη συναδελφική αλληλεγγύη για να φτάσουμε στην αλήθεια» υπογράμμισε.

«Έχουμε φτάσει σε σημείο να απαντούν ξεκάθαρα το twitter και οι καφετζούδες και δεν μπορούμε εμείς οι ιατροδικαστές» κατέληξε, φανερά εκνευρισμένος.