«Ήταν χαρούμενη, συνεννοούμασταν, ήταν πανέξυπνο και χαρούμενο παιδί» λέει ο ιδιοκτήτης του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης στην Πάτρα, για τη Τζωρτζίνα, η οποία απασχολούνταν εκεί και μετά την εγκεφαλοπάθεια που υπέστη μετά την πρώτη ανακοπή.

«Με τον τρόπο της, είτε με κάρτες, είτε με νεύματα είτε με το χαμόγελό της επικοινωνούσε μαζί μας. Είχε αντίληψη, καταλάβαινε ό,τι της λέγαμε και ήταν συνεργάσιμη» λέει ο κ. Αθανασόπουλος, μιλώντας στον Alpha.

Τροπονίνη: Τι είναι η ουσία που φέρεται να βρέθηκε στον οργανισμό της Τζωρτζίνας

Στον οργανισμό της Τζωρτζίνας φέρεται να εμφανίστηκε η ουσία τροπονίνη σε ιδιαίτερα αυξημένα επίπεδα.

Συγκεκριμένα η τροπονίνη, που αποτελεί ουσία της καρδιάς, εμφανίζεται σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας Πελοπόννησος στο 485, ενώ θα έπρεπε να φτάνει το πολύ έως το επίπεδο 15.

Η ουσία τροποπίνη είναι ένα σύμπλεγμα τριών ρυθμιστικών πρωτεϊνών που αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της μυϊκής συστολής στους σκελετικούς μύες και τον καρδιακό μυ.

Όπως αναφέρει το urmc.rochester.edu η συγκεκριμένη ουσία βρίσκεται στα κύτταρα του καρδιακού μυ. Μάλιστα όταν αυτά τα κύτταρα τραυματίζονται, μπορούν να απελευθερώσουν τροπονίνη και άλλες ουσίες στο αίμα.

Αυτή η αντίδραση συμβαίνει πιο συχνά όταν η καρδιά δεν λαμβάνει αρκετό οξυγόνο και θρεπτικά συστατικά.

Η συχνή μέτρηση των επιπέδων τροπονίνης μπορεί να δείξει γρήγορα αν κάποιος έχει έμφραγμα, ενώ κατά τη διάρκεια μιας καρδιακής προσβολής, μια αρτηρία που τροφοδοτεί τον καρδιακό μυ με αίμα αποφράσσεται.