Νέα προσαγωγή υπήρξε στη ΓΑΔΑ για την υπόθεση της απαγωγής του επιχειρηματία Γιώργου Κυπαρίσση, έπειτα από επεισοδιακή καταδίωξη με πυροβολισμούς στο Χαλάνδρι.

Ένας 45χρονος άνδρας, ο οποίος πριν από λίγο εντοπίστηκε μέσα σε κλεμμένο Ι.Χ. αυτοκίνητο στο Χαλάνδρι, εξετάζεται από την ΕΛ.ΑΣ. ως μέλος της συμμορίας που πραγματοποίησε την απαγωγή του επιχειρηματία, Γιώργου Κυπαρίσση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, άνδρες της Αστυνομίας επιχείρησαν να τον ελέγξουν, ωστόσο, αυτός κινήθηκε προς την πλευρά τους και επιχείρησε να τους παρασύρει με το όχημα. Τότε, οι αστυνομικοί άνοιξαν πυρ με τα υπηρεσιακά τους πιστόλια προς την πλευρά των τροχών και της μηχανής του Ι.Χ. αυτοκινήτου, καταφέρνοντας να το ακινητοποιήσουν. Από τα πυρά των ανδρών της ΕΛ.ΑΣ. τραυματίστηκε στο πόδι ο 45χρονος, ο οποίος όμως προσπάθησε να διαφύγει πεζός από το σημείο.

Λίγα μέτρα μακριά, όμως, συνελήφθη και αφού του προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες από τους αστυνομικούς, οδηγήθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ σε εφημερεύον νοσοκομείο.

Σημειώνεται πως η αστυνομία είχε δώσει στη δημοσιότητα τα στοιχεία των απαγωγέων που είχαν συλληφθεί.

Πώς έγινε η καταδίωξη

Περιπολικό τη νύχτα

Για αρκετές ημέρες οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων Κατά Ζωής φαίνεται πως παρακολουθούσαν τον 45χρονο, η εμπλοκή του οποίου στην υπόθεση απαγωγής του επιχειρηματία Γιώργου Κυπαρίσση εξετάζεται. Ωστόσο, περίμεναν να ωριμάσουν οι συνθήκες –και κυρίως να διαπιστώσουν τις επαφές του- πριν προχωρήσουν στην προσαγωγή του.

Αυτό συνέβη τελικά το απόγευμα της Δευτέρας (21/3), όταν οι αστυνομικοί του ΥΔΕΖΙ επιχείρησαν να τον ελέγξουν στην περιοχή του Χαλανδρίου. Ο 45χρονος οδηγώντας ένα θηριώδες τζιπ, το οποίο είχε κλαπεί και «φορούσε» πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας, στη θέα των αστυνομικών όχι μόνο δεν σταμάτησε αλλά επιχείρησε να τους παρασύρει για να διαφύγει. Κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατό, καθώς οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. ήταν προετοιμασμένοι για κάθε ενδεχόμενο και άνοιξαν πυρ προς τους τροχούς και τη μηχανή του πανάκριβου οχήματος.

Το θηριώδες τζιπ ακινητοποιήθηκε, ωστόσο, ο 45χρονος δεν το έβαλε κάτω κι επιχείρησε να διαφύγει πεζός αν και από τα πυρά των αστυνομικών είχε τραυματιστεί στο δεξί πόδι. Τελικά, ακινητοποιήθηκε και πλέον κρατείται φρουρούμενος σε εφημερεύον νοσοκομείο.

«Δεμένα» στοιχεία για εμπλοκή στην υπόθεση

Πηγές της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρουν ότι σε πρώτη φάση θα του ασκηθεί ποινική δίωξη για την αντίσταση που προέβαλε κατά τη διαδικασία του ελέγχου, για το γεγονός ότι επιχείρησε να πατήσει τους αστυνομικούς, καθώς επίσης και το ότι οδηγούσε κλεμμένο και με πλαστές πινακίδες όχημα.

Στη συνέχεια, θα εξεταστεί η εμπλοκή του στην υπόθεση, αν και οι ίδιοι πηγές κάνουν λόγο για «δεμένα» στοιχεία, καθώς φέρεται να συμμετείχε στην ομάδα που λίγο μετά τα μεσάνυχτα της 29ης Δεκεμβρίους 2021 απήγαγε τον 41χρονο επιχειρηματία, λίγα μέτρα μακριά από το σπίτι του στο Ντράφι.

Να θυμίσουμε, ότι οι αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ζωής έψαχναν ακόμη τρία άτομα για την υπόθεση (σ.σ. ανάμεσα τους ένας με το όνομα «Γρηγόρης») και περίπου 500.000 ευρώ από τα λύτρα των 800.000 ευρώ που είχαν δοθεί από την οικογένεια του Γιώργου Κυπαρίσση.