Στα χέρια των Αρχών βρίσκονται τρεις άνδρες από την Τουρκία οι οποίοι κατηγορούνται πως είναι διακινητές 98 αλλοδαπών με ιστιοφόρο από τη Τουρκία στην Ιταλία. Οι κατηγορούμενοι συνελήφθησαν την Κυριακή 13/03 στη θαλάσσια περιοχή βόρεια της Πάρου από το Γραφείο Ασφαλείας Λέρου, σε συνεργασία με τα στελέχη της Διεύθυνσης Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα οι δύο εκ των τριών είχαν την διακυβέρνηση του σκάφους, ενώ το τρίτο άτομο κατείχε το ρόλο του μηχανικού. Οι τρεις άνδρες σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων φέρεται να είναι μέλη οργανωμένου κυκλώματος διακίνησης μεταναστών που δραστηριοποιείται στη Τουρκία.

Οι τρεις αλλοδαποί συνελήφθησαν για παράνομη είσοδο στη χώρα, για διακίνηση και συμμετοχή σε δομημένη εγκληματική οργάνωση και μετά από την απολογία τους κρίθηκαν προφυλακιστέοι.

Η Διεύθυνση Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων σε συνεργασία με την Λιμενική Αρχή Λέρου, αναλύει και επεξεργάζεται εις βάθος όλα τα στοιχεία που έχουν προκύψει και διερευνά την ενδεχόμενη επέκταση της δράσης των μελών της εγκληματικής οργάνωσης και σε άλλα νησιά του Αιγαίου.