Νέα αστυνομική επιχείρηση «σκούπα» πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, αυτή τη φορά στον σταθμό Λαρίσης και την πλατεία Βικτωρίας. Συνολικά συμμετείχαν 70 αστυνομικοί διαφόρων Υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ., οι οποίοι διενεργήσαν 260 ελέγχους και προχώρησαν σε 49 προσαγωγές παράνομων αλλοδαπών και 2 συλλήψεις για ναρκωτικά.

«Η νέα στρατηγική της Ελληνικής Αστυνομίας που βασίζεται στις βέλτιστες διεθνείς πρακτικές φέρνει σημαντικά αποτελέσματα τις πρώτες ημέρες των επιχειρήσεων σε κεντρικά σημεία της Αθήνας. Με τη συμμετοχή δυνάμεων από το σύνολο της Αστυνομίας και με όπλο τον αιφνιδιασμό δίνουμε ένα ισχυρό χτύπημα στην εγκληματικότητα. Οι επιχειρήσεις της ΕΛ.ΑΣ είναι διαρκείς και θα επεκταθούν και σε άλλες περιοχές του λεκανοπεδίου» τονίζει σε δημόσιες τοποθετήσεις του, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος.

Μέσα σε 4 ημέρες πραγματοποιήθηκαν συνολικά 1.475 έλεγχοι, ενώ έγιναν 361 προσαγωγές παράνομων μεταναστών που στερούνταν τα απαραίτητα έγγραφα και οδηγήθηκαν στο ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ. Αμυγδαλέζας. Επίσης, έγιναν 14 συλλήψεις για ναρκωτικά, 9 συλλήψεις για παραεμπόριο, 2 συλλήψεις για κατοχή πλαστών εγγράφων, μία σύλληψη φυγόδικου κ.ά. Τέλος, βεβαιώθηκαν 10 παραβάσεις σε 76 καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος που ελέγχθηκαν.

φωτογραφία αρχείου