Σε τρεις συλλήψεις για εισαγωγή και διακίνηση κάνναβης προχώρησε η ΕΛΑΣ μετά από αστυνομική επιχείρηση κοντά στα σύνορα της Ελλάδας με τη Βόρεια Μακεδονία, αλλά και στη Θεσσαλονίκη.

Οι δύο, που συνελήφθησαν στα σύνορα, είναι υπήκοοι Βόρειας Μακεδονίας, ηλικίας 41 και 45 ετών, φερόμενα μέλη διεθνούς κυκλώματος εισαγωγής και διακίνησης μεγάλων ποσοτήτων ακατέργαστης κάνναβης. Στην κατοχή τους, βρέθηκαν σχεδόν 45 κιλά ακατέργαστης κάνναβης, ενώ ο ένας από αυτούς θεωρείται από την αστυνομία αρχηγικό στέλεχος του κυκλώματος.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δύο τους διαπιστώθηκε ότι κατείχαν δύο σάκους που περιείχαν σαράντα δέματα ακατέργαστης κάνναβης συνολικού βάρους 44 κιλών και 122 γραμμαρίων οπότε και συνελήφθησαν, παρά τη σθεναρή αντίσταση που προέβαλαν.

Η κατασχεθείσα ναρκωτική ουσία φαίνεται πως προοριζόταν να παραδοθεί σε σαραντάχρονο, υπήκοο Αλβανίας, φερόμενο ως μέλος του ίδιου κυκλώματος, που συνελήφθη στα Διαβατά Θεσσαλονίκης. Πάνω του βρέθηκε το χρηματικό ποσό των 2.400 ευρώ και, σύμφωνα με την αστυνομία, το ποσό αυτό αποτελούσε την αμοιβή για την μεταφορά των ναρκωτικών προς τη Θεσσαλονίκη.

Σε βάρος του φερόμενου αρχηγού εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης

Όπως διαπιστώθηκε, σε βάρος του φερόμενου ως αρχηγικού στελέχους εκκρεμούσε, μεταξύ άλλων, ένταλμα της ανακρίτριας Θεσσαλονίκης για διακίνηση ναρκωτικών, σε βαθμό κακουργήματος.

Η παραπάνω επιχείρηση πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Γενικών Υποθέσεων της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το γραφείο DEA Αθηνών, τις αρμόδιες αρχές της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας, του Τμήματος Ασφαλείας Κιλκίς και του Αστυνομικού Τμήματος Παιονίας Κιλκίς.