Σε δύο συλλήψεις οργανωμένων οπαδών μεγάλης αθηναϊκής ομάδας προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ. στο πλαίσιο επιχείρησης για την αντιμετώπιση περιστατικών βίας με… ποδοσφαιρικό υπόβαθρο. Στην προκειμένη πρόκειται για εν εξελίξει «πόλεμο» ανάμεσα σε οπαδούς της ίδιας ομάδας, με τις διαφορές τους να έχουν να κάνουν και με άλλα ζητήματα που εξετάσει η Ασφάλεια Αττικής.

Η σύλληψη τους έγινε με αφορμή τοποθέτηση εμπρηστικού μηχανισμού με γκαζάκια σε πολυκατοικία στου Ζωγράφου (σ.σ. τα ξημερώματα της 11ης Σεπτεμβρίου 2021), με την ΕΛ.ΑΣ. να περνάει χειροπέδες σε έναν 22χρονο κι έναν 21χρονο. Στο σπίτι του πρώτου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μαχαίρι, πολυεργαλείο σουγιάς, 7 φυσίγγια πολεμικού τυφεκίου, ζευγάρι χειροπέδες και δύο τρίφτες με υπολείμματα κάνναβης, ενώ στην οικία του δεύτερου δύο σουγιάδες. Οι δύο συλληφθέντες φέρονται να τοποθέτησαν τον εμπρηστικό μηχανισμό.

Γκαζάκια σε λάθος πολυκατοικία

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι μετά την έκρηξη στην είσοδο πολυκατοικίας στου Ζωγράφου υπήρξε η εκτίμηση ότι στόχος ήταν αστυνομικός που διαμένει στο πολυώροφο κτήριο. Από την αστυνομική έρευνα, ωστόσο, διαπιστώθηκε κάτι τελείως διαφορετικό. Οι εμπρηστές είχαν μπερδέψει τον αριθμό της πολυκατοικίας, με αποτέλεσμα να επιτεθούν σε… λάθος πολυκατοικία. Πρόθεσή τους ήταν να βάλουν γκαζάκια στην πολυκατοικία όπου διαμένει οπαδός με τον οποίο είχαν διαφορές.

Ο άντρας, κάτοικος Ζωγράφου, που ήταν ο στόχος τους, φέρεται να ήταν ένας από τους κατηγορουμένους για την επίθεση του περασμένου Σεπτεμβρίου, όταν οπαδοί πυροβόλησαν στη λεωφόρο Αλεξάνδρας άτομο με το οποίο φέρονται να είχαν «ενδο-οπαδικές» διαφορές. Οι δύο νεαροί που συνελήφθησαν φέρονται να ήθελαν να «απαντήσουν» στην επίθεση του Σεπτεμβρίου τοποθετώντας γκαζάκια στα σπίτια των «αντιπάλων» τους.

Να θυμίσουμε, ότι η αιματηρή επίθεση στη λεωφόρο Αλεξάνδρας είχε λάβει χώρα την 9η Σεπτεμβρίου, με την Αστυνομία να εκδίδει επίσημη ανακοίνωση για την εξιχνίαση της υπόθεσης. Την έρευνα είχε αναλάβει η Δίωξη Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής, που πραγματοποίησε τέσσερις συλλήψεις, σε ταυτόχρονες αστυνομικές επιχειρήσεις σε Γλυφάδα, Μαρούσι και Ζωγράφου.

Επιπρόσθετα, κατά την αναλυτική διερεύνηση της υπόθεσης ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία δύο ακόμη Ελλήνων, οι οποίοι συμπεριλήφθηκαν στη σχετική δικογραφία ως συνεργοί των συλληφθέντων, ενώ αναζητούνταν δύο ακόμη δράστες.