Τον Μάιο του 2017 ένας 24χρονος από την Κεραμωτή Καβάλας έχασε τη ζωή του λίγες μέρες αφότου είχε υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση τοποθέτησης γαστρικού δακτυλίου, επειδή ήταν υπέρβαρος. Σήμερα το πρωί ξεκίνησε ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης η δίκη για την υπόθεση.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθονται δύο γιατροί, κατηγορούμενοι για ανθρωποκτονία από αμέλεια. Πρόκειται για τον γιατρό που χειρούργησε τον 24χρονο κι έναν συνάδελφό του από το νοσοκομείο της Καβάλας, όπου είχε διακομιστεί το θύμα μετά τις επιπλοκές που παρουσιάστηκαν στην υγεία του.

Η αποδεικτική διαδικασία ξεκίνησε με την κατάθεση του πατέρα του θανόντος, ο οποίος καταλόγισε στους γιατρούς «εγκληματική αδιαφορία». «Υπήρξε μια αδιαφορία από την επέμβαση μέχρι το τέλος. Εδώ υπάρχει έγκλημα. Το παιδί μου ήταν υγιέστατο και τώρα βρίσκεται στο χώμα». Κατέθεσε δε, πως όταν «συγχωρέθηκε το παιδί (ο πρώτος) γιατρός ετοίμασε τα χαρτιά για να πάω να τον θάψω. Εγώ ζήτησα να γίνει ιατροδικαστική για να μάθω τα αίτια θανάτου».

Σύμφωνα με το ιατροδικαστικό πόρισμα και όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο θάνατος επήλθε από πολυοργανική ανεπάρκεια επί εδάφους περιτονίτιδας. Στη δίκη έχουν κληθεί να καταθέσουν, εκτός από συγγενείς της οικογένειας του νεαρού και γιατροί, ενώ η διαδικασία αναμένεται να κρατήσει μέρες.

Τη δίκη παρακολουθούν και οι γονείς της 14χρονης, κόρης του ιερέα από την Επανομή Θεσσαλονίκης, που κατέληξε από επιπλοκές ύστερα από ανάλογο χειρουργείο που είχε πραγματοποιήσει ο ίδιος γιατρός που έκανε την επέμβαση και στον 24χρονο.