Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για την υπόθεση βιασμού του 13χρονου κοριτσιού στο Ρέθυμνο από έναν 20χρονο, ο οποίος την Τετάρτη (16/2) κρίθηκε προφυλακιστέος με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα.

Ο 20χρονος, σύμφωνα με την ertnews.gr, αντιμετωπίζει τις κακουργηματικές κατηγορίες του κατ’ εξακολούθηση βιασμού, κατ’ εξακολούθηση ασέλγεια σε βάρος ανηλίκου, κατοχή πορνογραφικού υλικού, παραβίαση του νόμου για τα προσωπικά δεδομένα, αλλά και τέσσερα πλημμελήματα, που αφορούν στην απειλή, προσέγγιση ανηλίκων μέσω διαδικτύου, παράνομη πρόσβαση σε πληροφοριακά συστήματα κ.α.

Πώς αποκάλυψε όσα ζούσε η 13χρονη

Η γνωριμία της ανήλικης με τον 20χρονο έγινε μέσω Instagram πριν από τέσσερις περίπου μήνες, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Χανίων.

O 20χρονος, κατάφερε να πείσει το κορίτσι να του στείλει δύο γυμνές φωτογραφίες, ενώ στη συνέχεια την πίεζε να συναντηθούν, εκβιάζοντάς τη να δημοσιεύσει τις φωτογραφίες σε φίλους ή σε κοντινά ης πρόσωπα αν αρνηθεί. Μάλιστα, φαίνεται ότι υποχρέωσε την κοπέλα να του δώσει τους κωδικούς πρόσβασής της στον προσωπικό λογαριασμό της στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Έτσι από φόβο μήπως δημοσιευθούν οι φωτογραφίες, η κοπέλα υποχρεώθηκε να έρθει σε σεξουαλική επαφή με τον δράστη, τέσσερις συνολικά φορές, μέχρι που δεν άντεξε και διέκοψε κάθε επαφή με τον 20χρονο, τον οποίο και «μπλόκαρε» και στο διαδίκτυο.

Γυναίκα που έχει πιάσει τα πόδια της και κλαίει

Στη συνέχεια ο νεαρός έστειλε μία από τις φωτογραφίες της σε συμμαθήτρια της 13χρονης. Αυτό ήταν και το έναυσμα για να αποκαλύψει όσα συνέβαιναν στην ψυχολόγο του σχολείου της. Η ψυχολόγος ενημέρωσε τους γονείς της και στη συνέχεια η οικογένεια πήγε στην αστυνομία, όπου έδωσε τετράωρη κατάθεση.

Η αστυνομία συνέλαβε την Παρασκευή τον νεαρό, ενώ κατασχέθηκαν και τα τέσσερα κινητά τηλέφωνα που είχε στην κατοχή του, χωρίς ωστόσο να εντοπιστεί ηλεκτρονικός υπολογιστής στο σπίτι του. Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες και υποστήριξε ότι η μαθήτρια τον συναντούσε με τη θέλησή της καθώς και ότι δεν υπήρξε ερωτική επαφή.

Επίσης υποστηρίζει, ότι έστειλε τη μία φωτογραφία της 13χρονης σε φίλη της, για να την πείσει να αρχίσει να τον ξανασυναντά.

Μεγάλος όγκος πορνογραφικού υλικού στα 4 κινητά του

Στα τέσσερα κινητά εντοπίστηκε πληθώρα πορνογραφικού υλικού, βίντεο – συνομιλίες – φωτογραφίες, και με αλλά ανήλικα κορίτσια, άσχετα με την 13χρονη.

Την περαιτέρω διερεύνηση του μεγάλου όγκου δεδομένων έχει αποστείλει η Διεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προκειμένου να διερευνηθεί σε βάθος η έκταση της «δράσης» του 20χρονου.

Εάν δηλαδή ο νεαρός προμηθεύονταν το ιδιαίτερο αυτό υλικό μέσω πορνογραφικών ιστότοπων ή αν είναι δικό του υλικό, διότι σε δεύτερη περίπτωση οι κατηγορίες είναι πολύ σοβαρές. Εκτός από την έρευνα των αστυνομικών αρχών και της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, αναμένεται να διαταχθεί και ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη.