Νέα στοιχεία φαίνεται πως βγαίνουν στη δημοσιότητα, σχετικά με τον θάνατο της μικρής Τζωρτζίνας στη Πάτρα. Σύμφωνα με όσα ανέφερε πρόσωπο από το περιβάλλον της μητέρας που έχασε τα τρία παιδιά στη Πάτρα, οι γιατροί είχαν προειδοποιήσει για την υγεία του παιδιού και για τον ρόλο του απινιδωτή που τοποθέτησαν στο παιδί.

Συγκεκριμένα, στην εκπομπή «Tlive» μίλησε το φιλικό προς την οικογένεια πρόσωπο και ανέφερε πως «στη διάρκεια της νοσηλείας στο Ρίο, οι γονείς και ο διευθυντής της μονάδας του νοσοκομείου επέμεναν να μπει απινιδωτής στο κοριτσάκι, έτσι ώστε, όταν θα πήγαινε στο σπίτι να ήταν όλοι σίγουροι ότι το παιδί δεν θα ξαναπάθει ανακοπή».

Παράλληλα, ανέφερε ότι «στο Ωνάσειο επέμεναν ότι το παιδί δεν έχει καρδιολογικό πρόβλημα και ότι πρέπει να στραφούμε στο νευρολογικό κομμάτι, γιατί τα monitor και όλα αυτά που την είχαν συνδεδεμένη, δεν έδειξαν ποτέ αρρυθμία».

«Όταν ο γιατρός τοποθέτησε τον απινιδωτή είπε “τη διασφαλίζω καρδιολογικά, αλλά αν παρουσιάσει πάλι πτώση οξυγόνου, όπως έπαθε την πρώτη ανακοπή, το παιδί θα χαθεί”, όπως και έγινε», συμπλήρωσε στη συνέχεια.

«Ψυχολογικό» το πρόβλημα του παιδιού

Μάλιστα, μεταξύ άλλων, το ίδιο άτομο ανέφερε στην εκπομπή του Alpha, ότι οι γιατροί αρχικά θεώρησαν ως ψυχολογικό το πρόβλημα που αντιμετώπισε η μικρή Τζωρτζίνα.

Επίσης, κατά την διάρκεια της πρώτης νοσηλείας, το οξυγόνο έπεσε σε αρκετά χαμηλά επίπεδα, με αποτέλεσμα το παιδί να μείνει τετραπληγικό.

«Η Τζωρτζίνα ήταν υγιέστατη. Είχε κάποιο επεισόδιο σπασμού στον ύπνο της, πέρυσι τον Απρίλιο και οι γονείς την πήγαν στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο στην Πάτρα. Πιο πολύ από τον φόβο τους, επειδή η αδελφή της, η Ίριδα είχε “φύγει” μπροστά στα μάτια της», είπε χαρακτηριστικά.

Επίσης, πρόσθεσε πως «οι γιατροί αρχικώς είπαν ότι είναι ψυχολογικό. Όταν της έβγαζαν εξιτήριο, έκανε έναν εμετό. Μας είπαν ότι αρχίζει γαστρεντερίτιδα και την κράτησαν για νοσηλεία. Της έβαλαν ορό και μετά άρχισε να πέφτει το οξυγόνο της. Μας είπαν ότι έχει βρογχοπνευμονία. Είχε οξυγόνο 60, με μάσκα και έπαθε ανακοπή, χωρίς να ξέρουμε το γιατί. Αφού έπαθε ανακοπή και άργησε να οξυγονωθεί ο εγκέφαλος της, έπαθε την εγκεφαλική παράλυση και έμεινε τετραπληγική. Είχε 97% αναπηρία».