Εξελίξεις υπάρχουν στην υπόθεση δολοφονίας του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη, καθώς η αστυνομία θεωρεί πως δύο από τα άτομα που έχουν συλληφθεί είναι οι δολοφόνοι του νεαρού, με πιθανότητα να υπάρχει και τρίτος που συμμετείχε στη δολοφονία.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του δελτίου ειδήσεων του Alpha, οι αστυνομικοί έχουν αναλύσει πολλά βίντεο από τη στιγμή της επίθεσης, στα οποία φαίνονται τα περισσότερα άτομα να τρέχουν και να υποχωρούν, αλλά πάνω από τον 19χρονο συνεχίζουν να βρίσκονται 3 άτομα, αυτά που πιθανόν τον μαχαίρωσαν και τον χτύπησαν. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, τα εγκληματολογικά εργαστήρια ενδέχεται να γνωρίζουν ήδη ακριβώς ποιοι είναι αυτοί.

Κλειδί ήταν ο αριθμός κυκλοφορίας πινακίδων των αυτοκινήτων

Η εξιχνίαση της υπόθεσης χαρακτηρίζεται, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, πολύ δύσκολη, καθώς δεν υπήρχε καθαρή εικόνα στα βίντεο. Κλειδί ήταν ο αριθμός κυκλοφορίας πινακίδων, τις οποίες κατάφεραν να «διαβάσουν», φτάνοντας στη συνέχεια στους ιδιοκτήτες των τριών αυτοκινήτων.

Όπως αναφέρθηκε στο ρεπορτάζ, πριν την επίθεση και οι 11 που φαίνονται στο βίντεο, ήταν μαζί στον σύνδεσμο φιλάθλων ενώ μετά την επίθεση και οι 11 επέστρεψαν στον σύνδεσμο, έμειναν μέχρι τις 3 τα ξημερώματα και στη συνέχεια αποχώρησαν.

Ο 23χρονος φέρεται να κατονόμασε τους υπόλοιπους 10 δράστες

Ο 23χρονος που προφυλακίστηκε κατηγορούμενος για τη δολοφονική επίθεση φέρεται να δέχθηκε, κατά την απολογία του, ότι βρισκόταν στην περιοχή όπου συνέβη το άγριο έγκλημα, οδηγώντας ένα από τα τρία Ι.Χ. αυτοκίνητα με τα οποία οι δράστες μετέβησαν στο σημείο, αλλά αρνήθηκε την ενεργό συμμετοχή του, τόσο στη δολοφονία του 19χρονου όσο και στον τραυματισμό των δύο φίλων του.

«Θέλαμε μόνο να τους εκφοβίσουμε» φέρεται να απολογήθηκε σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, τονίζοντας ότι δεν κατάλαβε τι συνέβη κι ότι έμαθε αργότερα στις ειδήσεις για τον θανάσιμο τραυματισμό του 19χρονου. Ο ίδιος φέρεται δε, να κατονόμασε τους υπόλοιπους δέκα δράστες που συμμετείχαν στη δολοφονική επίθεση.