Στόχος ταυτόχρονης εμπρηστικής επίθεσης με γκαζάκια, έγιναν στις 2:30 τα ξημερώματα οι οικίες που διαμένουν ο δημοσιογράφος Δημήτρης Καμπουράκης και πρόεδρος συνδικαλιστικής Ένωσης της ΕΛ.ΑΣ. Βασίλης Ντούμας σε Αργυρούπολη και Κυψέλη.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση οι άγνωστοι τοποθέτησαν τους εμπρηστικούς μηχανισμούς τις εισόδους των πολυκατοικιών, με αποτέλεσμα να σημειωθούν μικρής ισχύος εκρήξεις με περιορισμένες υλικές ζημιές. Στο σημείο έφτασαν κλιμάκια του Τ.Ε.Ε.Μ. και της Κρατικής Ασφάλειας, όπου περισυνέλεξαν τα υπολείμματα των εμπρηστικών μηχανισμών τα οποία εστάλησαν στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛΑΣ για ανάλυση.

Προανάκριση για τα δύο περιστατικά διενεργεί η Κρατική Ασφάλεια.

Καμπουράκης: Αν περνούσε κάποιος από εδώ, θα είχε καεί

Γκαζάκια στο σπίτι του Δημήτρη Καμπουράκη

Ο Δημήτρης Καμπουράκης μίλησε στον ΣΚΑΪ για όσα έγιναν, κάνοντας λόγο για έναν φοβερό κρότο.

«Αν δεν είχα αυτή την βαριά πόρτα ασφαλείας είχε μπει μέσα όλο. Μένει η πεθερά μου στο ισόγειο, που δεν είναι εδώ τώρα, αν ήταν εδώ θα είχαμε ιστορίες» ανέφερε. Στην ερώτηση αν μπορεί να σκεφτεί τον λόγο που έγινε η επίθεση ο Δημήτρης Καμπουράκης την απέδωσε στους κινδύνους της δημοσιογραφίας. «Οι κίνδυνοι του επαγγέλματος, πού να πάει το μυαλό; Καταρχήν είναι έκπληξη, λες θα καούν οι άνθρωποί μου» είπε και περιέγραψε τον άνθρωπο πίσω από τα γκαζάκια. «Ένας ήταν, φορούσε μαύρο σκούφο , μάσκα και είχε μούσι. Αν περνούσε κάποιος από εδώ, θα είχε καεί» τόνισε.

Ο δημοσιογράφος είχε δεχτεί απειλές και πέρσι. Τότε η Αστυνομία του είχε προτείνει να έχει αστυνομική φρουρά. «Πριν κανένα χρόνο είχα απειλητικά μέιλ, είχε επικοινωνήσει η Αστυνομία να μου πει αν θέλω να έχω αστυνομική συνοδεία και είπα δεν θέλω, δεν νιώθω καλά να έχω έναν άνθρωπο να είναι η σκιά μου. Τώρα θα το ξανασκεφτώ, το επάγγελμα έχει κινδύνους. Να μη μιλώ επειδή μου έκαψαν την πόρτα;» αναρωτήθηκε.

Ντούμας: Δεν πτοούμαι από χώρους που δρουν φασιστικά

Εμπρηστικός μηχανισμός στην πολυκατοικία εξερράγη τα περίπου στις 2 μετα τα μεσάνυχτα στην πολυκατοικία όπου διαμένει ο πρόεδρος των ειδικών φρουρών Βασίλης Ντούμας.

«Έγινε έκρηξη και μετά πυρκαγιά, αλλά δεν επεκτάθηκε σε κοντινά αυτοκίνητα. Ευτυχώς δεν κινδύνευσε κανείς δεν υπήρχε κίνηση στο δρόμο εκείνη την ώρα» είπε στην ΕΡΤ και στην εκπομπή «από τις Έξι» ο πρόεδρος των ειδικών φρουρών Βασίλης Ντούμας.

Αναφερόμενος στις αιτίες της επίθεσης είπε πως πέραν της δημόσιας έκφρασης του λόγου του ως προϊόν της δημοκρατίας δεν μπορεί να σκεφτεί κάτι άλλο. «Απειλές υπάρχουν διαχρονικά αλλά εδώ μιλάμε για πράξη που έθεσε σε κίνδυνο ζωές» είπε και αναφέρθηκε σε εκφυλιστικό φαινόμενο και αντίδραση απέναντι σε ανθρώπους που εκφράζουν την άποψή τους. Δεν πτοούν ούτε εμένα, ούτε όσα εκπροσωπώ, είπε και έκανε λόγο για χώρους που δρουν φασιστικά και σχετίζονται με το κέντρο της Αθήνας προσπαθώντας να φιμώσουν απόψεις. «Στηρίζω τη Δημοκρατία, μπορεί κάποιοι να διαφωνούν, αλλά ο αντίλογος δεν είναι η φωτιά και ο κίνδυνος, η Δημοκρατία έχει τρόπους να εκφραστεί» είπε ο κ. Ντούμας.