Νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας για την ισχυρή έκρηξη που ισοπέδωσε τα πάντα χθες (26.01) στη Συγγρού. Όπως μετέδωσε το OPEN στις έρευνες που έγιναν στον χώρο του 78χρονου τραυματία, όπου έγινε η έκρηξη, βρέθηκαν πάνω από 1.000 φυσίγγια, βολίδες διαφόρων διαμετρημάτων, μαχαίρι, περίστροφο, καραμπίνα και γεμιστήρες.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ όταν ρωτήθηκε ο 78χρονος για την ύπαρξή τους είπε στους αστυνομικούς ότι είναι μέλος σκοπευτικών συλλόγων και ότι έχει άδεια για την καραμπίνα. Τα ευρήματα προκάλεσαν έκπληξη στην Αστυνομία που συνεχίζει τις έρευνες στο σπίτι του, ενώ σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία.

O 78χρονος βρισκόταν εντός του κτηρίου, καθώς πιθανόν διέμενε στον ημιώροφο, ενώ οι υπόλοιποι όροφοι ήταν ακατοίκοι καθώς βρίσκονταν υπό ανακαίνιση. H Αστυνομία είναι σίγουρη ότι η έκρηξη προκλήθηκε από διαρροή αερίου, δεν γνωρίζουν όμως τι είδους αέριο ήταν καθώς στο κτήριο δεν υπήρχε παροχή φυσικού αερίου.

Ο 78χρονος φέρει εγκαύματα σε άνω και κάτω άκρα. Αρχικά μεταφέρθηκε στο Λαϊκό και στη συνέχεια στο νοσοκομείο «Γεννηματάς», το οποίο διαθέτει ειδική μονάδα εγκαυμάτων. Τα παραπάνω επιβεβαίωσε στο Newsbeast και η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ και διευθύντρια της Γ’ Παθολογικής Κλινικής, Ματίνα Παγώνη, λέγοντας πως τα εγκαύματα του τραυματία είναι εξωτερικά και δεν έχουν προκαλέσει επιπλοκές.