Καλή και σταθερή φαίνεται πως είναι η κατάσταση του 78χρονου τραυματία από την ισχυρή έκρηξη σε κτίριο στη λεωφόρο Συγγρού. Από την έκρηξη τραυματίστηκε ένα άτομο το οποίο μεταφέρθηκε με ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Λαϊκό. Σύμφωνα με ανακοίνωση του νοσοκομείου, λίγο νωρίτερα, «ο τραυματίας ετών 78 φέρει εγκαύματα σε άνω και κάτω άκρα. Εισήχθη επειγόντως σε χειρουργικό τμήμα νοσοκομείου».

Ο πρόεδρος εργαζομένων στο εν λόγω νοσοκομείο, Τάσος Αντωνόπουλος, είπε στο Newsbeast πως ο τραυματίας είναι σε ελεγχόμενη κατάσταση και εκτός κινδύνου. Σύμφωνα με τον ίδιο, το βασικό πρόβλημα του 78χρονου είναι τα εγκαύματα στο πρόσωπο (και μερικά και στα χέρια), τα οποία σύμφωνα με τον κο Αντωνόπουλο όμως, είναι διαχειρίσιμα. Επίσης σύμφωνα με τον κο Αντωνόπουλο αφού οι γιατροί του Λαϊκού έδωσαν την πρώτη βασική φροντίδα στον 78χρονο, στη συνέχεια ο τραυματίας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Γεννηματάς», το οποίο διαθέτει ειδική μονάδα εγκαυμάτων.

Ισχυρή έκρηξη στη Συγγρού

Τα παραπάνω επιβεβαίωσε στο Newsbeast και η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ και διευθύντρια της Γ’ Παθολογικής Κλινικής, Ματίνα Παγώνη, λέγοντας μας πως τα εγκάυματα του τραυματία είναι εξωτερικά και δεν έχουν προκαλέσει επιπλοκές.

Υπενθυμίζεται ότι η ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε σήμερα (26/1/2022) λίγο πριν τις 07.00 σε κτίριο στη λεωφόρο Συγγρού. Σημειώθηκε στον ημιώροφο του κτιρίου, όπου είναι χώρος κατοικίας, ενώ το υπόλοιπο κτίριο, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δεν κατοικείται καθώς ετοιμάζονται διαμερίσματα για μίσθωση.

Από την έκρηξη, που συγκλόνισε την περιοχή, υπήρξαν τρεις τραυματίες, ένας με εγκαύματα και δύο με αναπνευστικά προβλήματα. Η έκρηξη ήταν τόσο δυνατή που διέλυσε τα πάντα στα γειτονικά κτίρια. Βιτρίνες καταστημάτων διαλύθηκαν, όπως και αρκετά γραφεία, με αντικείμενα να καταλήγουν στον δρόμο.

«Η εικόνα είναι τρομακτική, σαν να είμαστε σε πόλεμο. Ευτυχώς είναι γενική αργία και δεν έχει κόσμο» είπε η κ. Ευτυχία, εργαζόμενη στην περιοχή.

Την ώρα της έκρηξης πέρναγε από το σημείο ταξί και από το ωστικό κύμα άνοιξαν οι αερόσακκοί του. Τόσο ο οδηγός, όσο και ο επιβάτης του, τον οποίο μετέφερε στο αεροδρόμιο, είναι εκτός κινδύνου.