«Λυπήθηκα πάρα πολύ και λυπάμαι ακόμη πάρα πολύ» είπε ο Ευάγγελος Βενιζέλος για την υπόθεση των εξοπλιστικών με πρωταγωνιστή τον Άκη Τσοχατζόπουλο.

«Αυτό που συμβαίνει τώρα το βρίσκεται λίγο;». Είπε απαντώντας σε ερωτήσεις της πολιτικής αγωγής και συνέχισε.
«Είναι επώδυνο ηθικά, πολιτικά, επικοινωνιακά το γεγονός το γεγονός ότι σε δευτεροβάθμιο δικαστήριο βρίσκεται κατηγορούμενος ένας πρώην υπουργός, κορυφαίο στέλεχος των κυβερνήσεων του Ανδρέα Παπανδρέου και του Κ. Σημίτη και έχουν έρθει ως μάρτυρες ο πρώην πρωθυπουργός και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, δεν είναι λίγο αυτό για το ΠΑΣΟΚ».

Σε ολιγόλεπτη διακοπή της δίκης ο Ευάγγελος Βενιζέλος αντάλλαξε λίγες κουβέντες με τον κατηγορούμενο πρώην υπουργό αλλά και με τον επίσης κατηγορούμενο άλλοτε ισχυρό άνδρα του υπουργείου Άμυνας Γιάννη Σμπώκο.

«Δεν νομίζω ότι στα θέματα αυτά πρέπει να υπάρχει εμπλοκή συζύγων και παιδιών» είπε ο Ευάγγελος Βενιζέλος απαντώντας σε ερώτηση της υπεράσπισης αν η Βίκυ Σταμάτη και η πρώην σύζυγός του Άκη Τσοχατζόπουλου ασκούσαν επιρροή στις αποφάσεις του πρώην υπουργού.

«Όποιος έχει την υπογραφή έχει την πολιτική και ποινική ευθύνη. Δυστυχώς στη σφαίρα της πολιτικής ευθύνης υπάρχει και συλλογική ευθύνη», υπογράμμισε.

«Δεν γνωρίζω εάν οποιοσδήποτε έχει δωροδοκηθεί για τα ΤΟΡ Μ1» είπε ο Ευάγγελος Βενιζέλος συμπληρώνοντας ότι για την σκοπιμότητα της προμήθειας η απάντηση εν τέλει όπως όλοι έχουν παραδεχτεί είναι πως είναι ικανοποιητικά …».

Όπως υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ «πρέπει να κάνουμε τομή ανάμεσα στην σκοπιμότητα της προμήθειας και την ποιότητα του συστήματος . Μπορεί να έχεις μια νόμιμη επιλογή και μια παράνομη πράξη».

Ο κ. Βενιζέλος απαντώντας σε σχετική ερώτηση της υπεράσπισης του Άκη Τσοχατζόπουλου είπε «την δική μου περίοδο ( ως υπουργός Άμυνας) απαγόρευα την επαφή των υπηρεσιακών παραγόντων με τους αντιπροσώπους των εταιριών».

«Πίσω από κάθε σκάνδαλο στην Ελλάδα υπάρχει μια Γερμανική εταιρία. Τα στελέχη θέλουν να υπάρχει δωροδοκία γιατί και αυτοί αποσπούν ποσοστό» υποστήριξε σε μια αποστροφή του λόγου του ο κ. Βενιζέλος συμπληρώνοντας πως έχει ενημερώσει και τον Γερμανό πρόεδρο.

Η δίκη διέκοψε για την ερχόμενη Τετάρτη.