Συνελήφθη, το πρωί του Σαββάτου, στο Τραγανό Ηλείας, ένας 72χρονος Έλληνας σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή κατά συναυτουργία, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και παράνομη οπλοκατοχή.

Τις ίδιες κατηγορίες αντιμετωπίζει και ένας 18χρονος Έλληνας, συνεργός του συλληφθέντα, τα στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητείται.

Ειδικότερα, στις 9-5-2015 νωρίς το πρωί, οι δύο δράστες ενεργώντας από κοινού, μετέβησαν με αυτοκίνητο που είχαν αφαιρέσει στις 6-5-2015 από Έλληνα στην Πάτρα, σε τρία αρτοποιεία στην Αμαλιάδα και στα Καλύβια και αφαίρεσαν τρείς ταμειακές μηχανές και ένα φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν οι αστυνομικοί των μικτών περιπολιών, οι οποίοι εντόπισαν και ακολούθησαν τους δράστες, καταφέρνοντας να συλλάβουν τον 72χρονο ενώ ο 18χρονος τράπηκε σε φυγή.

Σε έρευνα που ακολούθησε εντός του αυτοκινήτου που οδηγούσαν οι δράστες, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν τρείς ταμειακές μηχανές και ένα φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή που είχαν αφαιρέσει από τα αρτοποιεία, ένα μαχαίρι και ένα ζευγάρι ελαστικά γάντια.

Σημειώνεται ότι, τα κλοπιμαία που κατασχέθηκαν και το αυτοκίνητο που είχαν αφαιρέσει οι δράστες θα αποδοθούν στους ιδιοκτήτες τους.

Ως προς τον τρόπο δράσης, οι δράστες είχαν αφαιρέσει τις πινακίδες του αυτοκινήτου, για να δυσχεράνουν το έργο των αστυνομικών, ενώ ο 72χρονος οδηγούσε το αυτοκίνητο και ο 18χρονος παραβιάζοντας τις πόρτες των καταστημάτων, εισέρχονταν στο εσωτερικό τους και αφαιρούσε τις ταμειακές μηχανές.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αμαλιάδας, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό του συνεργού του.

Την προανάκριση και τις έρευνες ενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Αμαλιάδας.