Συνεχίζεται σήμερα η δίκη του ψευτογιατρού στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, με τις καταθέσεις θυμάτων και συγγενών τους, μετά από διακοπή ενός μήνα λόγω Χριστουγέννων.

Ο γνωστός και ως Dr. Kontos κατηγορείται για 12 ανθρωποκτονίες καρκινοπαθών και 14 απόπειρες. Έχει επίσης απολογηθεί και κριθεί προσωρινά κρατούμενος στο πλαίσιο έρευνας για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος για τα χιλιάδες ευρώ που λάμβανε για τις θεραπείες. Σύμφωνα με το Mega εντός του Γενάρη έχουν προγραμματιστεί 8 συνεδριάσεις του δικαστηρίου για την υπόθεση.

Στο δικαστήριο έχουν ήδη καταθέσει μάρτυρες για τις ολέθριες συνέπειες που είχε η διακοπή θεραπείας για καρκινοπαθείς, μετά από σχετική υπόδειξη του ψευτογιατρού. Η δίκη έχει ξεκινήσει από τις 12 Νοεμβρίου και μέχρι στιγμής έχουν καταθέσει περίπου οι μισοί μάρτυρες, περίπου 30, που έχουν κληθεί για την υπόθεση.

Την ολοκλήρωση των καταθέσεων των μαρτύρων θα ακολουθήσουν οι καταθέσεις των μαρτύρων υπεράσπισης, η απολογία του κατηγορούμενου, η πρόταση του εισαγγελέα και τέλος η απόφαση του δικαστηρίου.