«Είναι μία έρευνα δύσκολη, σύνθετη, αλλά που είναι δεδομένο ότι θα φέρει αποτελέσματα», μεταφέρουν στο Newsbeast πηγές της ΕΛ.ΑΣ. με γνώση των ερευνών που διεξάγει η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για τα ψηφιακά ίχνη που έχει αφήσει πίσω του ο Στάθης Παναγιωτόπουλος.

Η έφοδος στο σπίτι του στους Νέους Επιβάτες Θεσσαλονίκης, με τους αστυνομικούς να κάνουν «φύλλο και φτερό» κινητά τηλέφωνα, λάπτοπ, σκληρούς δίσκους κ.ά. ήταν απλά η αρχή. Αυτό καθώς ο πρώην συμπαρουσιαστής των «Ράδιο Αρβύλα» είχε αρκετό διάστημα για να «σβήσει» αρχεία (βίντεο και φωτογραφίες) που ενδεχομένως να είχε στην κατοχή του. Ωστόσο, αυτά που δεν μπορεί να «σβήσει» είναι τα ψηφιακά ίχνη που αφήνει κάθε ανάρτηση στο διαδίκτυο, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η δουλειά της Αστυνομίας είναι εύκολη.

Ήδη οι αναλυτές της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος «ξεσκονίζουν» το διαδίκτυο αναζητώντας σελίδες και προφίλ που ενδεχομένως να έχουν αναρτημένα βίντεο ή φωτογραφίες που ελήφθησαν από τον Στάθη Παναγιωτόπουλο. Παράλληλα –εφόσον εντοπιστεί τέτοιο υλικό- θα γίνει έρευνα και για την ηλικία των γυναικών που βιντεοσκοπήθηκαν ή φωτογραφήθηκαν, καθώς εάν πρόκειται για ανήλικα άτομα τότε η δίωξη γίνεται αυτομάτως κακουργηματική.