Εξηγήσεις ενώπιον της δικαιοσύνης δίνει σήμερα ο 51χρονος ο οποίος σκότωσε τον σύντροφο της 70χρονης μητέρας του, έξω από το μαγαζί τους στη Γλυφάδα.

Ο κατηγορούμενος φέρεται να έχει παραδεχτεί ότι έστησε καρτέρι θανάτου στον άτυχο άνδρα τον οποίο κατηγορούσε πως ήταν ο λόγος που είχε αποκλειστεί από την οικογενειακή περιουσία.

«Ήμουν αποφασισμένος να τον σκοτώσω. Ήξερα την ώρα που έρχεται στη δουλειά και του είχα στήσει καρτέρι. Με είχαν αφήσει έξω από την περιουσία που είχαμε αποκτήσει» φέρεται να είπε στους αστυνομικούς αμέσως μετά την σύλληψη του ο 51χρονος ο οποίος κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, οπλοφορία και οπλοχρησία. Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση ο κατηγορούμενος κατάφερε τρεις μαχαιριές στον 66χρονο και στη συνέχεια τον πυροβόλησε σχεδόν εξ επαφής στο κεφάλι με ένα αεροβόλο όπλο.

Δολοφονία στη Γλυφάδα: Η δύσκολη σχέση με την οικογένεια και η χρεοκοπία

Η τζαμαρία του καταστήματος στη Γλυφάδα

Ο κατηγορούμενος φαίνεται πως είχε δύσκολη σχέση με την οικογένειά του. Μάλιστα, η μητέρα του και σύντροφος του θύματος τα τελευταία 20 χρόνια, σύμφωνα με πληροφορίες, εμφανίζεται να μην γνώριζε πως βρισκόταν στην Ελλάδα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 51χρονος πήγε στην Δανία πριν από περίπου 10 χρόνια καθώς η επιχείρηση που είχε χρεοκόπησε και σε βάρος του εκκρεμούν επτά καταδικαστικές αποφάσεις συνολικής ποινής φυλάκισης έξι ετών. Ο κατηγορούμενος εμφανίζεται να θεωρούσε υπεύθυνο για τα οικονομικά του προβλήματα το θύμα καθώς, όπως ο ίδιος φέρεται να ισχυρίζεται, εκμεταλλευόταν την μητέρα του και την περιουσία τους.

Σύμφωνα με την κατηγορία, ο 51χρονος έφτασε στην Αθήνα αποφασισμένος να σκοτώσει πριν από δυο μήνες και νοίκιασε ένα Airbnb στο κέντρο. Πριν από ένα μήνα ο κατηγορούμενος φέρεται να αγόρασε το όπλο του εγκλήματος, ένα στρατιωτικού τύπου μαχαίρι.