Κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, στο οποίο διεξάγονταν παράνομα τυχερά παιχνίδια, εντοπίστηκε χθες το βράδυ στην πόλη της Ρόδου. Έξι άτομα συνελήφθησαν και κατηγορούνται για λειτουργία-διενέργεια και συμμετοχή σε… «φρουτάκια».

Συγκεκριμένα πρόκειται για έναν 60χρονο ημεδαπό και μία 30χρονη υπήκοο Αλβανίας, οι οποίοι εργάζονταν ως προσωρινά υπεύθυνοι στο κατάστημα και τέσσερις πελάτες, άνδρες, ηλικίας από 32 έως 48 ετών.

Επιπλέον, η δικογραφία που σχηματίσθηκε περιλαμβάνει και τον 43χρονο ιδιοκτήτη της επιχείρησης, ο οποίος κατά τη διάρκεια του ελέγχου απουσίαζε.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της καταπολέμησης της παράνομης διεξαγωγής τυχερών παιγνίων, πραγματοποιήθηκε αιφνιδιαστικός έλεγχος στο κατάστημα του 43χρονου όπου εντοπίσθηκε σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο (δωμάτιο) δομημένη εγκατάσταση και λειτουργία ηλεκτρονικών υπολογιστών με σύνδεση στο διαδικτυακό και δυνατότητα πρόσβασης στη διενέργεια κερδοσκοπικών ηλεκτρονικών τυχερών παιγνίων «φρουτάκια», σε διάφορες παραλλαγές.

Στα συγκεκριμένα παράνομα παίγνια, τη στιγμή του αστυνομικού ελέγχου, συμμετείχαν τέσσερις πελάτες-θαμώνες, ενώ παράλληλα διαπιστώθηκε ότι υπήρχε εγκατεστημένο σύστημα παρακολούθησης μέσω του οποίου οι υπεύθυνοι ενημερωνόταν για τυχόν ελέγχους.

Από την αστυνομική έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο κατάστημα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 17 συστήματα ηλεκτρονικών υπολογιστές με πλήρη περιφερειακό εξοπλισμό, οι οποίοι ήταν κατάλληλα συνδεδεμένοι μεταξύ τους, δύο κάμερες παρακολούθησης κλειστού κυκλώματος και το χρηματικό ποσό των 323,90 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου.