Στον 4ο τακτικό ανακριτή Θεσσαλονίκης οδηγείται ο 27χρονος που κατηγορείται για τη ληστεία μετά φόνου στο κατάστημα ψιλικών επί της οδού Γρ. Λαμπράκη, στην Τούμπα, με θύμα τον 44χρονο υπάλληλο.

Ο αλβανικής καταγωγής κατηγορούμενος αναμένεται να λάβει προθεσμία για να απολογηθεί για τις εις βάρος του αποδιδόμενες πράξεις της ανθρωποκτονίας με δόλο, της ληστείας και της οπλοφορίας- οπλοχρησίας, σύμφωνα με τη δίωξη που άσκησε χθες, Δευτέρα (8/11) η εισαγγελέας. Κρατείται σε εκτέλεση εντάλματος σύλληψης που εξέδωσε ο ανακριτής.

Στον ίδιο ανακριτή αναμένεται να απολογηθεί και ο 35χρονος κατηγορούμενος ως συνεργός του, που διώκεται για συνέργεια στη ληστεία και παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών, επειδή στην κατοχή βρέθηκε κάνναβη.

Θεσσαλονίκη: Πώς σκότωσαν τον 44χρονο υπάλληλο

Την περιγραφή του ειδεχθούς εγκλήματος έδωσε χθες ο 35χρονος φερόμενος ως συνεργός.

Φέρεται να ανέφερε ότι πρώτα χτύπησε τον 44χρονο υπάλληλο με τη λαβή του όπλου και στη συνέχεια, όταν πήγε να φύγει, το θύμα στη προσπάθειά του να τον εμποδίσει τον έπιασε από το πόδι και τότε γύρισε και τον πυροβόλησε στο κεφάλι.

Ενώπιον του Εισαγγελέα ο 35χρονος φέρεται να παραδέχθηκε ότι βρισκόταν μαζί με τον δράστη, ισχυριζόμενος, ωστόσο ότι δεν γνώριζε πως ο 27χρονος επρόκειτο να ληστέψει το ψιλικατζίδικο. Μάλιστα, σύμφωνα με το voria.gr, φέρεται να υποστήριξε, ότι «κάναμε τον τελευταίο καιρό παρέα».

Φωτογραφία, βίντεο: thestival.gr