Συνολικά 16 υποθέσεις κλοπών, οι οποίες είχαν διαπραχθεί κατά το χρονικό διάστημα από την 27 Οκτωβρίου 2014 έως και την 24 Φεβρουαρίου 2015, εξιχνιάστηκαν στο Ηράκλειο Κρήτης.

Ειδικότερα, συνελήφθη προχθές το απόγευμα, 31χρονος αλλοδαπός υπήκοος Αλγερίας στο Ηράκλειο, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, για απόπειρα κλοπής από σταθμευμένο όχημα.

Από την προανάκριση, της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, προέκυψε ότι ο 31χρονος, κατά τη χρονική περίοδο από την 27 Οκτωβρίου 2014 έως και την 24 Φεβρουαρίου 2015, είχε διαπράξει συνολικά 16 διαρρήξεις -κλοπές, σε σταθμευμένα οχήματα στην πόλη του Ηρακλείου, αφαιρώντας από το εσωτερικό τους συνολικά το χρηματικό ποσό των 1.280 ευρώ, έγγραφα και διάφορα αντικείμενα, (6 ηλεκτρονικούς υπολογιστές, 10 συσκευές αποθήκευσης δεδομένων, κινητό τηλέφωνο, φωτογραφική μηχανή, ηχοσύστημα αυτοκινήτου κ.α.), συνολικής χρηματικής αξίας 5.430 ευρώ.

Το προανακριτικό έργο και η αστυνομική έρευνα, διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή του και σε άλλες ομοειδείς πράξεις.

Ο συλληφθείς, με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.