Συνελήφθη σε χωριό της Ερμιονίδας ένας 27χρονος Πακιστανός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών. Συγκεκριμένα, κατηγορείται για κλοπή μετασχηματιστών της ΔΕΗ.

Η δικογραφία, περιλαμβάνει ακόμη έναν 24χρονο Πακιστανό, καθώς και άγνωστο αριθμό συνεργών τους.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε, οι δύο άνδρες, κατά τις νυχτερινές ώρες της περασμένης Παρασκευής προς Σάββατο, στο Λουκαΐτη του Δήμου Ερμιονίδας, αφαίρεσαν μετασχηματιστή της Δ.Ε.Η. και μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, αστυνομικοί εντόπισαν τον 27χρονο, χθες τα ξημερώματα, και τον συνέλαβαν.

Ακολούθως στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας που διεξήχθη από το Αστυνομικό Τμήμα Κρανιδίου, εξακριβώθηκε ότι οι ανωτέρω, κατά το χρονικό διάστημα από τις 28 Ιανουαρίου 2015 έως και 15 Φεβρουαρίου, σε χωριά του Δήμου Ερμιονίδας, διέπραξαν άλλες τρεις κλοπές μετασχηματιστών της ΔΕΗ.

Όλοι οι αφαιρεθέντες μετασχηματιστές βρέθηκαν και αποδόθηκαν σε υπαλλήλους της ΔΕΗ, ενώ κατασχέθηκε ένα αυτοκίνητο, ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Ο 27χρονος θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου, ενώ οι αστυνομικές έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό του 24χρονου συνεργού του.