Τη βίαιη προσαγωγή του 40χρονου άνδρα με τον οποίο είχε εμμονή η 36χρονη κατηγορούμενη για την επίθεση με βιτριόλι θα ζητήσει ο ένας εκ των δικηγόρων της Ιωάννας Παλιοσπύρου, Νίκος Αλεξανδρής, αν δεν έρθει να καταθέσει στη δίκη που θα συνεχιστεί στις 5 Οκτωβρίου.

Μιλώντας στο Star, είπε χαρακτηριστικά «να γνωρίζει ότι εφόσον δεν έρθει να εκπληρώσει την υποχρέωσή του ως μάρτυρας, θα ζητήσω από το δικαστήριο να γίνει η βίαιη προσαγωγή του».

Ο 40χρονος, που υποτίθεται ότι αποτελούσε αφορμή για την επίθεση, έχει κληθεί να καταθέσει ως μάρτυρας, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει δώσει το παρών σε καμία από τις δυο συνεδριάσεις.

Οι επισκέψεις στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν η Ιωάννα

Περίεργες επισκέψεις αγνώστων ατόμων είχε δεχθεί στο νοσοκομείο τις ημέρες της νοσηλείας της η Ιωάννα, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να τη δουν.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του Star, ο διευθυντής της εταιρείας που δούλευε η Ιωάννα είπε στο δικαστήριο ότι «πληροφορήθηκα ότι κάποιος άγνωστος προσπάθησε να την επισκεφθεί και αυτό ήταν πριν τη σύλληψη της δράστιδος. Τελικά το άγνωστο άτομο δεν κατάφερε να την επισκεφθεί επειδή έγινε αντιληπτό και δεν την άφησαν, ήταν εκτός λίστας. Από εκείνη τη μέρα μας σταματούσαν στην πύλη και επικοινωνούσαν με την οικογένεια της Ιωάννας, έπρεπε να δώσει το οκ και ξανά να ελεγχθούν τα στοιχεία μας στην είσοδο».

Στο δικαστήριο η Ιωάννα Παλιοσπύρου

Οι υποψίες για δεύτερη επίθεση της 36χρονης μέσα στο νοσοκομείο

Οι αρχές υποψιάζονται ότι η κατηγορούμενη ετοίμαζε μια δεύτερη επίθεση, αυτή τη φορά μέσα στο νοσοκομείο, καθώς μια μέρα αφότου έριξε το βιτριόλι στην Ιωάννα, και για 16 ημέρες έψαχνε στο διαδίκτυο δηλητήρια, όπως στρυχνίνη και υδροκυάνιο, ατροπίνη, πώς μπορεί να προκληθεί έμφραγμα, ανακοπή καρδιάς και θανατηφόρα ένεση.

Η Ιωάννα χθες σε δηλώσεις της έξω από το δικαστήριο εξέφρασε τον φόβο της για τη ζωή της, τονίζοντας πως η κατηγορούμενη όταν βγει από τη φυλακή δεν θα διστάσει να την αποτελειώσει.

Όταν ολοκληρωθούν οι καταθέσεις των 40 περίπου μαρτύρων και από τις δύο πλευρές θα απολογηθεί η κατηγορούμενη, ώστε να δώσει απαντήσεις κυρίως στην Ιωάννα.