Για τη στάση της κατηγορούμενης για την επίθεση με βιτριόλι, τον άνδρα που φέρεται να είναι η πέτρα του σκανδάλου στην υπόθεση, αλλά και για ένα ακόμα ζευγάρι που εξετάζεται αν βοήθησε την κατηγορούμενη μίλησε ο ένας εκ των δικηγόρων της Ιωάννας Παλιοσπύρου, Νίκος Αλεξανδρής, τονίζοντας πως αν χρειαστεί θα κληθούν να καταθέσουν.

Μιλώντας στο Star, ο δικηγόρος είπε πως άνθρωπος αυτός που υποτίθεται ότι αποτελούσε αφορμή για την επίθεση δήλωνε ότι θα εμφανιστεί στη δίκη, αλλά πάλι δεν εμφανίστηκε. «Αν δεν εμφανιστεί θα ζητήσω από το δικαστήριο να διαταχθεί η προσαγωγή του γιατί δεν είναι δυνατό να αφήνονται οποιεσδήποτε υπόνοιες σε βάρος της Ιωάννας» τόνισε ο κ. Αλεξανδρής.

Αναφορικά με το ζευγάρι τόνισε πως «όταν έρθει η ώρα θα καταθέσουμε αίτημα στο δικαστήριο να κληθούν να καταθέσουν και οι ίδιοι, καθώς βλέπουμε μια συμπεριφορά, που τους κάνει αν όχι ύποπτους, προκαλεί ερωτηματικά τόσο για τη γνώση που είχαν οι άνθρωποι αυτοί, για τη στάση τους και το αν γνώριζαν για τη βοήθεια που προσέφεραν και για το γεγονός ότι δεν εμφανίζονται να καταθέσουν».

«Βλέπουμε δικηγόρους να καταθέτουν αντί για τους μάρτυρες, τους οποίους θα καλέσουμε να δώσουν εξηγήσεις στο δικαστήριο» είπε ο κ. Αλεξανδρής.

Στο δικαστήριο η Ιωάννα Παλιοσπύρου

Αναφορικά με τους φόβους της Ιωάννας ότι η κατηγορούμενη στόχο έχει να την αποτελειώσει όταν βγει από τη φυλακή, ο κ. Αλεξανδρής σχολίασε ότι «αυτό είναι ένα συγκλονιστικό στοιχείο, κάποια στιγμή τα μέτρα ασφαλείας του νοσοκομείου έγιναν δρακόντεια, ένα άγνωστος άνθρωπος, δεν λέω ακόμα αν ήταν άνδρα ή γυναίκα, επιχείρησε να μπει στον χωρο που νοσηλευόταν η Ιωάννα.

«Από την πορεία διεξαγωγής της δίκης διαπιστώθηκε ότι τις ίδιες ημέρες η κατηγορούμενη επικοινωνούσε με συγγενικό πρόσωπο της Ιωάννας και ρωτούσε αν μπορεί να μεταβεί στο νοσοκομείο για να τη δει» συμπλήρωσε.

«Ας αναλογιστούμε και τι ακριβώς έψαχνε η κατηγορούμενη μετά την επίθεση, όπως έχει προκύψει από το ρεπορτάζ και θα καταλάβουμε αν είναι δικαιολογημένος ο φόβος της Ιωάννας» κατέληξε ο δικηγόρος.

«Ήρθε για να προκαλέσει πόνο στην Ιωάννα»

Σχετικά με την στάση της κατηγορούμενης στο δικαστήριο, ο κ. Αλεξανδρής είπε ότι «ήρθε να συνεχίσει ένα θέατρο που παίζει εδώ και 16 μήνες και να αποχωρήσει» είπε ο κ. Αλεξανδρής και σημείωσε ότι η 36χρονη Έφη, όταν ήταν παρόντες δημοσιογράφοι και εισαγγελείς απηύθυνε τον λόγο στην Ιωάννα, αφότου όμως αποχώρησαν, δεν απάντησε στις επίμονες απαντήσεις της Ιωάννας.

«Δεν έχει ίχνος ανθρωπιάς και δεν έχει μεταμεληθεί. Εμφανίζεται μόνο και μόνο για να προκαλέσει μεγαλύτερο πόνο στην Ιωάννα» υποστήριξε.

Έκλαιγε η φαρμακοποιός που κατέθεσε

Αναφερθείς στην κατάθεση αστυνομικού που είπε ότι «δεν έχει δει τέτοιες μεθόδους παραπλάνησης ούτε από έμπειρους εγκληματίες», ο κ. Αλεξανδρής πρόσθεσε ότι ο αστυνομικός τόνισε ότι ούτε στις εγκληματικές οργανώσεις δε βλέπουμε τέτοια μεθόδευση.

Ακόμη, ο δικηγόρος της Ιωάννας αποκάλυψε πως η φαρμακοποιός που κατέθεσε, έβαλε τα κλάματα καθώς αναβίωνε τις στιγμές κατά τις οποίες προσπαθούσε να αφαιρέσει τα ρούχα της Ιωάννας και μαζί ξεκολλούσε και το δέρμα της.