Ποινή φυλάκισης 15 μηνών, με τριετή αναστολή, επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης στον 37χρονο πατέρα, ο οποίος ήθελε να βάλει το παιδί του στο σχολείο χωρίς self test.

Σύμφωνα με το grtimes.gr ο πατέρας κρίθηκε ένοχος για παράνομη είσοδο σε δημόσια υπηρεσίας και για έργω εξύβρισης.

«Δεν θα παραστώ. Ήρθα μόνο να σας ενημερώσω ότι δεν είναι αρμόδιο το δικαστήριο σας να με δικάσει. Αν προβείτε σε οποιαδήποτε απόφαση θα ενεργοποιήσω τη σύμβαση που δεν αναγνωρίζει τις εξουσίες, με όλες τις συνέπειες», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ως μάρτυρας κατέθεσε η διευθύντρια του σχολείου η οποία περιέγραψε το περιστατικό, λέγοντας: «Φώναζε στις εκπαιδευτικούς που έλεγαν ότι πρέπει να γίνει έλεγχος των self tests. Με απώθησε βίαια για να περάσει και οδήγησε το παιδί μέσα στην τάξη. Και οι δύο δεν φορούσαν μάσκα. Οι μαθητές επηρεάστηκαν ψυχολογικά από αυτή την κατάσταση. Φοβήθηκαν και έκλαιγαν».

Ζητούσε 2,7 εκατ. ευρώ από τη διευθύντρια

Ο αρνητής πατέρας είχε δηλώσει έξω από το σχολείο του παιδιού, ότι θα υποβάλλει μήνυση κατά της διευθύντριας του 2ου Δημοτικού στη Θέρμη και θα αξιώσει το ποσό των 2,7 εκατ. ευρώ.

«Θα μπω μέσα, θα αναζητήσω τη διευθύντρια, θα γνωστοποιήσω τη σύμβασή μας και θα επιδώσω πρόστιμο ύψους 2,7 εκατομμυρίων ευρώ για τη διευθύντρια μόνο. Οι υπόλοιποι θα πάρουν μεγαλύτερα ποσά. Και τη μήνυση θα την κάνω επειδή αυτό αρμόζει στις παράνομες και εγκληματικές πράξεις που κάνουν οι εκπαιδευτικοί και το υπουργείο Υγείας», τόνισε ο αρνητής πατέρας.