Εξιχνιάστηκε η υπόθεση με τους πυροβολισμούς ενάντια σε έναν 32χρονο ομογενή, το μεσημέρι της 9ης Σεπτεμβρίου 2021 στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Για το περιστατικό έγιναν τέσσερις συλλήψεις και έχουν ταυτοποιηθεί ακόμα δύο δράστες.

Για την ένοπλη επίθεση, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., συνελήφθησαν την Τρίτη (21/9) σε Γλυφάδα, Μαρούσι και Ζωγράφου τρεις Έλληνες και ένας αλλοδαπός. Επίσης, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία δύο ακόμη ανδρών, οι οποίο περιλαμβάνονται στην σχετική δικογραφία ως συνεργοί των συλληφθέντων, ενώ αναζητούνται δύο ακόμη δράστες.

Πυροβολισμοί στη λεωφόρο Αλεξάνδρας

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

«Εξιχνιάστηκε η ένοπλη επίθεση σε βάρος 32χρονου ημεδαπού που πραγματοποιήθηκε την 9η Σεπτεμβρίου στην Λ. Αλεξάνδρας 117, στην Αθήνα

Συνελήφθησαν τρείς ημεδαποί και ένας αλλοδαπός

Στο πλαίσιο μεθοδικών ερευνών αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εξιχνιάστηκε η υπόθεση ένοπλης επίθεσης σε βάρος 32χρονου ημεδαπού, που πραγματοποιήθηκε μεσημβρινές ώρες της Πέμπτης 9 Σεπτεμβρίου 2021, επί της Λ. Αλεξάνδρας 117 στην Αθήνα.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν χθες, Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου, ύστερα από ταυτόχρονες οργανωμένες αστυνομικές επιχειρήσεις σε διάφορες περιοχές τις Αττικής (Γλυφάδα, Μαρούσι, Ζωγράφου) τρεις ημεδαποί και ένας αλλοδαπός.

Πυροβολισμοί στη λεωφόρο Αλεξάνδρας

Σε βάρος τους, σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα, της απόπειρας ανθρωποκτονίας, της επικίνδυνης σωματικής βλάβης και της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας στο πλαίσιο εγκληματικής οργάνωσης, καθώς και της βίας κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Επιπρόσθετα, κατά την αναλυτική διερεύνηση της υπόθεσης ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία δύο ακόμη ημεδαπών, οι οποίο περιλαμβάνονται στην σχετική δικογραφία ως συνεργοί των συλληφθέντων, ενώ αναζητούνται δύο ακόμη δράστες.

Πυροβολισμοί στη λεωφόρο Αλεξάνδρας

Αξίζει να σημειωθεί ότι, κατά την σύλληψη τους οι τρεις ημεδαποί, αντιστάθηκαν σθεναρά στις αστυνομικές δυνάμεις, ενώ ένας εξ’ αυτών επιχείρησε να κάνει χρήση πιστολιού που έφερε χωρίς όμως να το καταφέρει.

Στις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν, 3 πιστόλια με 3 γεμιστήρες, αεροβόλο πιστόλι με αμπούλες προωθητικού αερίου, 2 μαχαίρια, μεταλλικό ρόπαλο, 5 κινητά τηλέφωνα, καθώς και 2 αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτα τα οποία είχαν χρησιμοποιηθεί ως μέσα μετάβασης και διαφυγής.

Πυροβολισμοί στη λεωφόρο Αλεξάνδρας

Επισημαίνεται ότι οι συλληφθέντες έχουν κατηγορηθεί στο παρελθόν για πλήθος αδικημάτων.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών».