Τη βεβαιότητά του για την ύπαρξη συνεργού στην υπόθεση της επίθεσης με βιτριόλι σε βάρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου τον Μάιο του 2020, εκφράζει ο δικηγόρος της, Απόστολος Λύτρας.

Ενόψει τη δίκης της υπόθεσης που συγκλόνισε την ελληνική κοινωνία και αναμένεται να ξεκινήσει στις 15 Σεπτεμβρίου, ο κ. Λύτρας, μιλώντας στην εφημερίδα Realnews, υπενθυμίζει πως υπάρχουν ακόμα σημεία της υπόθεσης τα οποία δεν έχουν αποσαφηνιστεί. «Παρότι η κατηγορούμενη έχει κατ’ επανάληψη ερωτηθεί για τον τρόπο και το άτομο από το οποίο προμηθεύτηκε το καυστικό υγρό που χρησιμοποίησε στην επίθεσή της, μέχρι και σήμερα η ίδια τεχνηέντως έχει επιλέξει να μη δώσει την παραμικρή απάντηση επί του ζητήματος αυτού. Η στάση της αυτή, σε συνδυασμό με τα στοιχεία που έχουν προκύψει και υπάρχουν στη σχηματισθείσα δικογραφία, καταδεικνύει ότι δεν έδρασε κατά μόνας, αλλά είναι βέβαιο ότι υπήρχε συνεργός» λέει χαρακτηριστικά ο κ. Λύτρας.

Επιπλέον, ο γνωστός δικηγόρος προσθέτει πως η 36χρονη φέρεται να είχε βοήθεια από άλλο άτομο ώστε να καταστεί εφικτή η παρακολούθηση των κινήσεων του θύματός της. Για να γνωρίζει πού βρίσκεται η Ιωάννα, η Εφη Κ. είχε τοποθετήσει ακόμα και ειδική συσκευή στο αυτοκίνητό της. «Ένα ακόμα γεγονός που κατατείνει στην ύπαρξη συνεργού είναι το ότι είχε στηθεί ένα ολόκληρο δίκτυο παρακολούθησης των κινήσεων της Ιωάννας. Ενδεικτικώς, όπως αποδεικνύεται από τη δικογραφία, στο αυτοκίνητο της Ιωάννας είχε τοποθετηθεί πομπός παρακολούθησης GPS. Έτσι, η κατηγορούμενη είχε καταφέρει -και δη επί μακρόν- να παρακολουθεί κάθε της κίνηση. Είναι βέβαιο ότι, για να οργανώσει και να πραγματοποιήσει η δράστις αυτού του είδους την παρακολούθηση, έλαβε τη βοήθεια κάποιου» τονίζει ο δικηγόρος της 35χρονης.

Λύτρας: «Δεν σταμάτησαν οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ.

Ο δικηγόρος της Ιωάννας επιβεβαιώνει και τις πληροφορίες που μιλούν για νέες έρευνες από την πλευρά της Αστυνομίας, όσον αφορά τα σημεία της υπόθεσης που παραμένουν «θολά». «Καθόσον γνωρίζω, οι έρευνες της Αστυνομίας δεν σταμάτησαν με τη σύλληψη της κατηγορούμενης, αλλά συνεχίζονται και αναμένουμε τα επιπρόσθετα στοιχεία που θα εισφέρουν», υπογραμμίζει.

Η επικοινωνία και το κατεστραμμένο κινητό

Όπως ανέφερε ρεπορτάζ του Mega, από την εξέταση του κινητού της κατηγορουμένης για την επίθεση με βιτριόλι, είχε αποκαλυφθεί η επικοινωνία με ένα συγκεκριμένο άτομο πριν και μετά την επίθεση, και οι αστυνομικοί είχαν εξετάσει το ενδεχόμενο να είχε γίνει η αναζήτηση του καυστικού υγρού μέσω εκείνου.

Όταν ζήτησαν από το άτομο αυτό να τους παραδώσει το κινητό του τηλέφωνο, εκείνος υποστήριξε ότι το είχε πουλήσει σε έναν άγνωστο. Ωστόσο, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν μέσα από κωδικό του κινητού ότι αυτό είχε καταστραφεί.