Στη σύλληψη ληστών, οι οποίοι χθες, με χρήση σωματικής βίας, αφαίρεσαν και επιχείρησαν να ιδιοποιηθούν παράνομα όχημα 66χρονου άντρα, οδήγησαν οι ευρείες αναζητήσεις αστυνομικών της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για δύο ημεδαπούς, έναν άντρα 40 ετών και μία 28χρονη γυναίκα, σε βάρος των οποίων, αλλά και δύο ακόμη συνεργών τους που αναζητούνται, σχηματίστηκε δικογραφία από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά της Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, με την κατηγορία της Ληστείας κατά συναυτουργία.

Προηγήθηκε καταγγελία του ιδιοκτήτη του οχήματος, σύμφωνα με την οποία, απογευματινές ώρες της 16ης Νοεμβρίου, στην Ηλιούπολη, άγνωστος άντρας προσέγγισε στο υπό στάθμευση αυτοκίνητό του και εκμεταλλευόμενος την έξοδο του ιδίου από το όχημα, εισήλθε σ’ αυτό αιφνιδιαστικά, ενεργοποιώντας το κεντρικό κλείδωμα θυρών, με σκοπό να το αφαιρέσει.

Προκειμένου ο καταγγέλλων να αποτρέψει την κλοπή του αυτοκινήτου, συγκράτησε το τιμόνι από το παράθυρο του οδηγού, ο δράστης όμως έθεσε το όχημα σε κίνηση, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ο 66χρονος άντρας.

Όπως προέκυψε από τη διερεύνηση της υπόθεσης, ο δράστης συνοδευόταν από τρία άτομα, τα οποία επιβαίνοντας σε δύο οχήματα, απέκλεισαν τεχνηέντως τη συγκεκριμένη οδό, παρεμποδίζοντας την κυκλοφορία, προκειμένου να διευκολύνουν τη διαφυγή του συνεργού τους με το κλεμμένο αυτοκίνητο.

Επιπρόσθετα και προς επίτευξη του στόχου τους, δύο εκ των δραστών εξήλθαν από τα αυτοκίνητα και προσποιούμενοι διερχόμενους πολίτες, καλούσαν τον παθόντα να εγκαταλείψει τις προσπάθειες αποτροπής της κλοπής, αποσπώντας του την προσοχή και προσπαθώντας να τον καταβάλουν ψυχολογικά.

Στη συνέχεια, επιβιβάστηκαν στα οχήματα, ανέπτυξαν ταχύτητα και διέφυγαν.

Ακολούθησαν ευρείες αναζητήσεις, με αποτέλεσμα δύο εκ των δραστών να εντοπιστούν στα Υψώματα Διαβατών και να συλληφθούν. Επίσης, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα από τα οχήματα που χρησιμοποιήθηκε από τους συλληφθέντες για την προσέγγιση και τη διαφυγή προς και από τον τόπο της ληστείας.

Σύμφωνα με την καταγγελία του 66χρονου, μέσα στο όχημα υπήρχε χρηματικό ποσό (15.000) ευρώ, προερχόμενο από εισπράξεις επιχείρησης που διατηρεί ο υιός του στην Κεντρική Λαχαναγορά Θεσσαλονίκης και προσωπικά έγγραφα του ιδιοκτήτη.

Συνεχίζονται οι αναζητήσεις για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των υπόλοιπων δύο δραστών και του αφαιρεθέντος οχήματος.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.