Για ακραία κατάσταση που δεν μπορούμε να αντιληφθούμε υπό συνθήκες κανονικότητας έκανε λόγο ο δικηγόρος του καθ’ ομολογίαν δολοφόνου της Καρολάιν, Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης, μιλώντας για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά.

Ο δικηγόρος, μιλώντας στο Mega, απαντώντας σχετικά με την πιθανότητα ύπαρξης άγνωστου κινήτρου πίσω από τη δολοφονία, είπε πως ο δράστης δεν του έχει πει κάτι παραπάνω πλην αυτών που έχει καταθέσει ο ίδιος.

Πρόσθεσε ότι η διαδικασία βρίσκεται σε πολύ πρώιμο το στάδιο, καθώς υπάρχουν στοιχεία προς διερεύνηση, ενώ ενδεχομένως να καταθέσουν και μάρτυρες.

Αναφορικά με το αν το έγκλημα έγινε εν βρασμώ ψυχής ο δικηγόρος του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου είπε πως «αυτό που αφορά η ανάκριση είναι η διερεύνηση και η ανάλυση μόνο των γεγονότων προ της τέλεσης του αδικήματος που έχουμε να εξετάσουμε. Τίποτα άλλο. Τόσο ο ανακριτής όσο και ο εισαγγελέας ήταν επικεντρωμένοι σε αυτό το κομμάτι. Το αν έχουμε ένα αδίκημα υπό το καθεστώς βρασμού ψυχικής ορμής ή προμελετημένο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση δεν μπορεί να κριθεί εδώ, θα κριθεί αργότερα σε επίπεδο δικαστηρίου».

Στο ερώτημα γιατί η Καρολάιν δεν αντέδρασε, εφόσον ήταν γυμνασμένη και γνώριζε πολεμικές τέχνες, ο δικηγόρος είπε πως «δόθηκαν εξηγήσεις στην ανάκριση και στο στάδιο της απολογίας του» προσθέτοντας ότι «τα πραγματικά περιστατικά όπως παρουσιάζονται από τον ίδιο συνάδουν εν μέρει με τα στοιχεία της δικογραφίας».

«Μιλάμε για μία τόσο ακραία κατάσταση που διαδραματίζεται, με σκληρά γεγονότα με ένα αδίκημα πολύ βαρύ, στο οποίο δεν έχουμε τη δυνατότητα να την αντιληφθούμε υπό συνθήκες κανονικότητας», κατέληξε.