Στις συνθήκες θανάτου της Καρολάιν και στα συμπεράσματα που εξάγονται από το πόρισμα της ιατροδικαστή αναφέρθηκε ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πρόκειται για ασφυκτικό θάνατο. Τα λεπτά που απαιτούνται για να οδηγηθεί στο θάνατο κάποιος με αυτό τον τρόπο είναι 5 λεπτά. Σε αυτές τις περιπτώσεις το θέμα έχει τις αισθήσεις του τα 2-3 πρώτα λεπτά, αλλά μετά τις χάνει μέχρι τη στιγμή που έρχεται ο ασφυκτικός θάνατος. Είναι πολύ πιθανό ένας άνθρωπος να αντισταθεί όταν δεν είναι σε ύπνωση. Η κοπέλα προ του θανάτου ήταν εν υπνώσει. Για κάποιες ώρες κοιμόταν και λίγο πριν το θάνατο να ξυπνά, πιθανά να αιφνιδιάζεται και να μην έχει πλήρη ικανότητα να αντιδράσει. Το μπρούμυτα δείχνει και ένα σημείο αιφνιδιασμού» είπε στο Πρωινό.

«Εάν δούμε όταν αθλούμαστε οι παλμοί μας ανεβαίνουν πάνω από 100. Εκεί φαίνεται ότι οι παλμοί είναι σταθερά κάτω από τους 100, η κοπέλα δεν πάλεψε με τον δράστη» πρόσθεσε.

Για τον ισχυρισμό του δράστη ότι παρέμεινε για 2 ώρες αναίσθητος ο κ. Λέων υπογράμμισε ότι κάτι τέτοιο είναι αδύνατο, γιατί όταν ένας άνθρωπος χάνει για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα τις αισθήσεις του χρειάζεται ιατρική βοήθεια για να επανέλθει.