Λίγο πριν τις 17:00 έφτασε στα δικαστήρια της Ευελπίδων ο 33χρονος σύζυγος της Καρολάιν, ο οποίος ομολόγησε τη δολοφονία της 20χρονης στα Γλυκά Νερά.

Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος συνοδευόταν από αστυνομικούς, φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο.

Αντιμέτωπος με την δικαιοσύνη είναι ο 32χρονος πιλότος ο οποίος ομολόγησε την δολοφονία της 20χρονης συζύγου του, στο σπίτι τους στα Γλυκά Νερά.

Δεκάδες δημοσιογράφοι, τηλεοπτικά συνεργεία και φωτογράφοι ανέμεναν από το πρωί τον κατηγορούμενο για να τον καταγράψουν να ανεβαίνει τα σκαλιά της Εισαγγελίας προκειμένου να εκτελεστεί το ένταλμα που εκδόθηκε σε βάρος του και στη συνέχεια θα οδηγηθεί στον ανακριτή από τον οποίο θα ζητήσει προθεσμία για να προετοιμάσει την απολογία του.

Αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι από νωρίς οι υπάλληλοι της Εισαγγελίας είχαν βγει στα παράθυρα του κτιρίου προκειμένου να δουν από κοντά τον κατηγορούμενο και να τον καταγράψουν με τα κινητά τους.

Γλυκά Νερά: «Δεν έχει αναστολές»

Ο εισαγγελέας άσκησε εναντίον του νεαρού πιλότου ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση τελεσθείσα σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και κακοποίηση ζώου, σε βαθμό κακουργήματος. Επιπλέον , κατηγορείται για ψευδή καταγγελία επειδή κατέστησε άλλους ύποπτους των πράξεών του και ψευδή κατάθεση κατ´ εξακολούθηση λόγω ψευδών καταθέσεων που έδωσε στις Αρχές , αδικήματα που τιμωρούνται σε βαθμό πλημμελήματος.

Σε βάρος του κατηγορούμενου εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης καθώς κρίθηκε ύποπτος φυγής αλλά και ύποπτος τέλεσης νέων αξιόποινων πράξεων. Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτό που βάρυνε στην απόφαση των αρχών για την έκδοση εντάλματος είναι ο τρόπος θανάτου της Καρολάιν, η σκηνοθετημένη ληστεία και η προσπάθεια παραπλάνησης των αρχών, στοιχεία που καταδεικνύουν, σύμφωνα με το ένταλμα , ότι δεν έχει αναστολές.

Επίσης, κρίθηκε ύποπτος φυγής λόγω της ιδιότητας του ως πιλότος και της οικονομικής του άνεση.

Τι λέει ο δικηγόρος του πιλότου: «Είναι συγκλονισμένος»

Σύμφωνα με το δικηγόρο του 32χρονου, Βασίλη Σπύρου, ο κατηγορούμενος είναι συγκλονισμένος από το γεγονός του θανάτου της Καρολάιν ενώ η προσωπική του εκτίμηση είναι πως ο εντολέας του ξαλάφρωσε με την ομολογία του.

Ο 32χρονος φέρεται να έδωσε, χθες, πολύωρη «μάχη» για να πείσει τους αστυνομικούς ότι δεν έχει σχέση με το έγκλημα. Ωστόσο, δεν τα κατάφερε καθώς τα στοιχεία που προέκυψαν από την έρευνα ήταν τόσο ισχυρά που δεν κατάφερε να τα αντικρούσει και «έσπασε» ομολογώντας.

Ο κατηγορούμενος, σύμφωνα με πληροφορίες, ισχυρίστηκε πως είχαν συχνούς καβγάδες με την Καρολάιν η οποία τον απείλησε ότι θα τον εγκαταλείψει παίρνοντας μαζί της το παιδί τους. Ισχυρίστηκε ότι δεν ήθελε να σκοτώσει την 20χρονη και έπαθε σοκ όταν κατάλαβε οτι πέθανε.

«Θόλωσα, την έπνιξα και στη συνέχεια σκηνοθέτησα τη ληστεία» είπε στους αστυνομικούς αναφερόμενος στο μοιραίο βράδυ και σε έναν ακόμη καβγά που είχαν.

Σύμφωνα μην αστυνομία ο κατηγορούμενος είπε ότι δεν ήθελε να εξαπατήσει τις αρχές αλλά στόχος του ήταν να παραμείνει εκτός φυλακής για το παιδί του. Ο 32χρονος ανέφερε στους αστυνομικούς ότι όλα έγιναν πάνω σε έναν δαπληκτισμό που είχε με τη σύζυγό του.

Ο κατηγορούμενος μετά την ομολογία του να περιέγραψε πως «έστησε» το σκηνικό της ληστείας. Παραβίασε το παράθυρο, αναστάτωσε τον χώρο,  σκότωσε τον σκύλο, τηλεφώνησε στην αστυνομία και στη συνέχεια δέθηκε.

Ο πιλότος φαίνεται πως είχε μπει από νωρίς στο κάδρο των αρμόδιων αρχών και για το λόγο αυτό είχε κληθεί πολλές φορές να καταθέσει για τα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν στην μεζονέτα των Γλυκών Νερών. Ο ίδιος επέμενε στην περιγραφή του ότι στο σπίτι της οικογένειας εισέβαλαν ληστές οι οποίοι ήταν υπεύθυνοι για την δολοφονία της 20χρονης μητέρας.

Τα αποτελέσματα, όμως, από τις αναλύσεις των στοιχείων που έγιναν με την βοήθεια της τεχνολογίας ήταν, σύμφωνα με τις αρχές, αυτά που καθόρισαν τις εξελίξεις και «έδεσαν» την υπόθεση φέρνοντας τον 32χρονο από την θέση του θύματος σε αυτή του θύτη.

Η κάμερα της μεζονέτας, τα κινητά τηλέφωνα του ζευγαριού αλλά και το βιομετρικό ρολόι της άτυχης Καρολάιν μπήκαν στο «μικροσκόπιο» της αστυνομίας και τα στοιχεία που προέκυψαν, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν  συνέπιπταν με τις περιγραφές του 32χρονου.