Η δημιουργία μιας ενιαίας ομάδας αστυνομικών που θα εντατικοποιήσουν δράσεις ανάπτυξης του πληροφοριακού και ερευνητικού δικτύου βρίσκεται στο τραπέζι για την αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, πρόκειται για τη λεγόμενη task force της ΕΛΑΣ με «συνένωση» 9 υπηρεσιών – Διεύθυνση Διαχείρισης και Ανάλυσης Πληροφοριών (Δι.Δ.Α.Π.), Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος, Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής, Τμήμα Δίωξης κατά της Ιδιοκτησίας, Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών, Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του καναλιού, η συγκεκριμένη ομάδα κρούσης θα μπορεί να αντλεί επαφές και πληροφορίες που αφορούν υπόπτους από social media.

Παράλληλα βασικός στόχος είναι η δημιουργία μιας ενιαίας τράπεζας δεδομένων αλλά και μια αποτελεσματική υπηρεσία προστασίας μαρτύρων, ώστε οι τελευταίοι να μην απειλούνται όταν καταγγέλλουν υποθέσεις που αφορούν στο οργανωμέον έγκλημα με αποτέλεσμα συχνά να παρατηρείται να αλλάζουν καταθέσεις στην ακροαματική διαδικασία.

Η ελληνική μαφία «μετακομίζει» σε Μύκονο, Σαντορίνη, Πάρο

Στο ίδιο ρεπορτάζ αναφέρεται ότι η ελληνική μαφία «μετακομίζει» σε τουριστικούς προορισμούς όπως η Μύκονος, η Σαντορίνη και η Πάρος, με στόχο τα τουριστικά έσοδα μετά το lockdown.

Πρόσφατα δημιουργήθηκε Αστυνομική Διεύθυνση Μυκόνου με μετακίνηση αστυνομικών και τοποθέτηση καμερών, ενώ η μεθοδολογία «ακολούθα το χρήμα» και συγκεκριμένα το μαύρο χρήμα που προέρχεται από διάφορες εκφάνσεις του οργανωμένου εγκλήματος θα αποτελέσει τακτική της αστυνομίας το επόμενο διάστημα.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.