Το οργανωμένο έγκλημα και η ελληνική «Καμόρα» ήταν το επίκεντρο της σύσκεψης στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη υπό τον υπουργό Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τους αρμόδιους αξιωματικούς της Ασφάλειας, προκειμένου να προβούν σε συντονισμένες ενέργειες κατά της μαφίας, αναφέρει ο ΣΚΑΙ.

Παράλληλα, έχουν αυξηθεί οι αστυνομικοί έλεγχοι σε νυχτερινά καταστήματα. Οι αρχές «χαρτογραφούν» τα πρόσωπα που εργάζονται στα καταστήματα και τους ρόλους τους.

Όσον αφορά τη δολοφονία του 39χρονου πυγμάχου στη Βάρη, η νεκροτομή έδειξε ότι 10 από τις 14 σφαίρες του πολεμικού καλάσνικοφ έπληξαν το σώμα και το κεφάλι του θύματος.

Ο «χάρτης» της ελληνικής μαφίας και τα συμβόλαια θανάτου

Ο ΣΚΑΪ παρουσίασε και τον «χάρτη» της ελληνικής μαφίας, με την ελληνική «Καμόρα» να απαριθμεί: 499 ονόματα + ο 39χρονος πυγμάχος.

Τα συγκεκριμένα ονόματα ήταν μέσα στο υπόμνημα που παρέδωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Βασίλη Πλιώτα.

Greek Mafia: Δύο στρατόπεδα, 15 φατρίες και 8 υποομάδες

Από το 2009 έως 2021, σε μία 12ετία εκτελέστηκαν: 45 συμβόλαια θανάτου, δεκάδες απόπειρες.

Τα τελευταία 4 χρόνια, 2017-2021: 22 δολοφονίες και 6 απόπειρες

Τους τελευταίους 5 μήνες: 5 δολοφονίες, 14 συμβόλαια θανάτου με καλάσνικοφ την τελευταία 4ετία

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.